Львівська: планують збудувати житловий квартал

21 Липня 2015, 15:30
5553

У районі вулиць Львівської, Городецької, Олени Кульчицької та Вільямса затверджено схему генерального плану території житлового кварталу.

Згідно зі схемою генерального плану, там заплановано кілька багатоповерхівок, парковку, дитячий майданчик. Наразі в управлінні містобудування та архітектури міської ради надали містобудівні умови для будівництва лише однієї багатоповерхіки.

«Ми видали містобудівні умови для будівництва лише одного шестиповрхового будинку. Забудовник звернувся до Києва, щоб збільшити поверховість з шести до дев'яти поверхів, тому що зараз економічно не вигідно так будувати. Є обмеження щодо зонування, але  в Києві надали дозвіл на збільшення поверховості. У нашому упрвлінні  це питання ще не розглядали», - розповів начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради  Леонід Герасимюк.

Щодо будівництва ще кількох багатоповерхівок, які вказані у схемі генплану, чиновник запевняє, що це буде в майбутньому, але коли - невідомо.

«Цю багатоповерхівку зводять  на місці двох старих будинків. У майбутньому там можливі ще багатоповерхіви. Можливо, на місці ринку, за згодою власниці. Звісно, що торгівля в цьому районі потрібна. Але її формат потрібно змінювати. Там теж заплановане будівництво торгово-офісних приміщень», - резюмував Герасимюк.

Розробник проекту – архітектор Андрош Бідзіля.

Нагадаємо, на розі Львівської-Городецької будують дев'ятиповерхівку.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром