Зміїнець: мешканці вимагають розібратися з будівництвом багатоповерхівки прокурорів

13 Липня 2015, 14:09
6011

Мешканці села Зміїнець вимагають розібратися з  будівництвом багатоповерхівки в їх селі, замовником якого є Волинська прокуратура,  бо,  мовляв, воно не відповідає всім вимогам і шкодить інфраструктурі села.

У цій ситуації вони намагалися розібратися під час зустрічі  з очільником Луцької райдержадміністрації Ігорем Ярмольським.

«В нас будують багатоповерхівку, до якої виникає чимало питань. Зокрема, чому скрізь йдеться про будівництво на вулиці Шкільній, а ми бачимо роботи по вулиці Молодіжній? Чому дозволи будувати будинок на 9 поверхів, якщо містобудівними умовами дозволяється максимум чотири? Чому не врахували всі умови? І як жити поруч з такою забудою, коли в нас будинки на 1-2 поверхи? Ми прийшли до вас, бо свого часу ви очолювали Маяківську сільську раду, і з вашої подачі прокуратура отримала дозвіл на це будівництво. Взагалі ця ділянка буал призначена доя соціальних об’єктів, а не житлових будинків. Яким чином Ви дозволили змінити цільове призначення землі?» - розпитували мешканці голову РДА.

У відповідь Ігор Ярмольський намагався роз’яснити ситуацію.

«У 2014 році прокуратурі Волинської області було надано у постійне користування землю по вулиці Шкільній. Дозвіл на будівництво сільська рада не дає. Такі повноваження має Держархбудконтроль. Там мають бути враховані і всі містобудівні умови», - намагався пояснити Ярмольський

Після ознайомлення з документами щодо цієї забудови мешканці здивувались ще більше, адже там йдеться ще про кілька будинків, окрім запланованої дев`ятиповерхівки.

«Майже 2 га землі у власності прокуратури. Яким чином це трапилося? З цими питаннями потрібно звертатися до Генеральної прокуратури», - запропонував луцький депутат Павло Данильчук.

Також жителі села Зміїнець розповіли, що паспорт будівництва оформлений з порушеннями, і наразі вони стукатимуть в усі двері, аби лиш розібратися із ситуацією, що виникла.

«Ми написали звернення на різні структури: і в Генеральну прокуратуру, в Луцьку РДА, Антикорупційний комітет. Будемо намагатися вирішити це питання, як тільки можливо. Взагалі, ми вимагаємо призупинити будівництво. Але поки що потрібно детально вивчити всі документи», - розповіла жителька села Зміїнець Ірина Дмитроца.

За пропозицією Павла Данильчука і мешканців в Луцькій РДА планують створити експертну комісію, яка вивчатиме це питання.

 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром