Луцький двір: влада допомагає, але тільки морально

15 Лютого 2016, 15:02
2471

Дворик, який розмістився між будинками на Писаревського, 4 та Відродження, 30 вражає креативністю оформлення, а мешканці кажуть, що продовжать наводити красу.

Пан Василь, який живе у будинку на вулиці Писаревського, розповідає, аби створити такий казковий двір, працювали усі гуртом.

«Спортивну площадку нам зробив «Новий Луцьк». А решту ми майстрували самі – здавали по кілька гривень, збирали людей, виходили і робили. Звичайно, не все відразу було, але по-трохи спільними силами маємо такий двір. Проте це ще не межа, можна багато чого зробити, аби було бажання і фінанси», – розповів пан Василь.

З бажанням у мешканців все гаоазд, а от фінансової підтримки не завадило б. Адже у цьому дворі вже давно чекають на ремонт вулиці. Пан Василь розповідає, що до депутатів у міську раду по допомогу зверталися, але суттєвої підтримки так і не отримали.

«Зверталися по допомогу, і не один раз. І вони нам часто допомагають, але тільки морально», – жартує чоловік.

Його товариш пан Олександр додає, що у дворі завжди збирається багато дітей. Щоб відпочити на свіжому повітрі, приходять старші і мешканці – місця вистачає всім.

«Тут дуже гарно, особливо, коли весною починають цвісти дерева. А зараз сонечко пригріло, то дітей море грається, вертаються з садочків і шкіл. Усі сюди йдуть. Приходить навіть дітвора із сусідніх дворів», – розповідає чоловік.

Окрім поганої дороги у дворі, турбують мешканців і місця для парковок. Чоловіки кажуть, що місця  для всіх бракує.

«Кому місця не вистачає у дворі, то біля «Колоса» є велика площадка, але на ніч там машину не залишиш», – каже пан Олександр.

Мешканці також розповідають, що не припинять наводити порядок у дворі. А ще сподіваються утеплити будинок та зробити його красивішим ззовні – аби вписався у казкове подвір’я. 
















 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
16 Лютого 2016, 00:39
Реально один з найкращих ігрових майданчиків які я бачив у Луцьк. Притягує своєю індивідуальністю і казковістю) Зробіть скриньку для збору коштів для покращення стану майданчика в магазина Домашній. Думаю знайдуться люди які захочуть підтримати такі починання жителів даного будинку.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024