Забудовник вимагає покарати депутата за наклеп

15 Лютого 2016, 12:19
2991

Колектив «Луцького домобудівельного комбінату» звинувачує депутата міськради Аллу Надточій у наклепі та у використання мандату депутата в особистих цілях, за що вимагає притягнення обраниці громади до відповідальності.

Про це стало відомо у понеділок, 15 лютого, під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Колектив компанії «Луцький домобудівельний комбінат» подав звернення, у якому йдеться про те, що депутат Алла Надточій під час робочої зустрічі з питань будівництва біля парку на Конякіна-Гордіюк, що відбулася 25 січня, звинуватила підприємство у розкраданні коштів з міського бюджету, а також у тому, що «ЛДК» не має відповідних документів для забудови.

Представник компанії Алла Бондарчук зауважила, що такі дії Алли Надточій порушують норми депутатської етики, за що обранець громади має понести відповідальність.

«У нас є всі необхідні документи для забудови. Своїми заявами депутат підтверджує те, що вона розчищає шлях якомусь підприємству в корисливих цілях», – зазначила Алла Бондарчук.


В свою чергу Алла Надточій заперечила усі звинувачення у свій бік і запевнила, що ніякої особистої вигоди не має, а захищає інтереси громади.

«Під час конфліктів з усіх депутатів була присутня не лише я, але чомусь претензії лише до мене. Ваших представників на робочій зустрічі не було, звідки ви взагалі взяли такі свідчення?» – здивувалася депутат.

Після вислуховування обох сторін члени комісії зауважили, що деталі, які стосуються конкретного питання по парку не стосуються нинішнього засідання і представники зможуть їх обговорити під час своєї робочої зустрічі.

Член комісії, депутат Ігор Поліщук порекомендував Аллі Надточій звернутися до суду, якщо вона має сумніви щодо наявності документів у забудовника, а «ЛДК» – до прокуратури, якщо представники колективу вважають, що тут діють корупційні схеми. Голова комісії Микола Федік запропонував підтримати пропозицію колеги і зауважив, що слова представника забудовника не доведені, тому депутати не мають права чинити будь-які рекомендації щодо покарання.

За пропозицію проголосували усі члени комісії.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром