«Тайм-аут на районі»: від холодних поразок до теплих країв

03 Лютого 2018, 14:20
Василь Курко та Євген Заричнюк стали новими гравцями головного спортивного «ньюзмейкера» області - «Волині» 4184
Василь Курко та Євген Заричнюк стали новими гравцями головного спортивного «ньюзмейкера» області - «Волині»

Радощі та розчарування луцьких волейболісток, чергові порції футзального безумства, баскетбол і навіть екзотичний флорбол: останні два тижні вийшли досить насиченими на новини з ігрових видів спорту.

По-джентльменськи варто було б розпочати огляд з окраси нашого спорту. Так, у сезон повноцінно повернулися дівчата з «Волині-Університету». Щоправда, якщо у поєдинках проти «Сєвєродончанки» тривожні дзвіночки у вигляді важких партій лунали не так гучно, то півфінальні ігри Кубка України перетворилися у справжній спортивний трилер. Кадрові проблеми (травма Яни Шевелі та довге відновлення Анастасії Тищенко), на жаль, не дали Богуславу Галицькому розраховувати на успіх: у довгих одинадцяти сетах своє вагоме слово сказала втома. До слова, тернопільська «Галичанка» крім кубкового фронту уже обходить луцьких волейболісток і в чемпіонаті країни, де ми знову не змогли взяти бодай партію в матчі проти чинних переможниць турніру з «Хіміка». Тож для розчарування у дівчат просто немає часу – потрібно грати і доводити свою перевагу над опонентками в інших протистояннях.

Без замін луцькі волейболістки не витримали фінального натиску «Галичанки»
Без замін луцькі волейболістки не витримали фінального натиску «Галичанки»

 

Не одними волейболістками – успіху в Кубку України досягнули луцькі футзальні красуні. Вольова перемога над київським «КНУБА» вдруге поспіль підняла підопічних Дмитра Голоскокова до чвертьфінальної стадії турніру, де вони зустрінуться з харківською «Теслою». Хтозна, можливо, «біло-сині» приготували для більш іменитих суперниць якийсь сюрприз і скоро «Арена Спорт» побачить чергову сенсацію?

У чоловічій футзальній Суперлізі Волині, як і в інших дивізіонах, команди встигли відіграти ще два тури. І хоча напруга у поєдинках росте днями та годинами, машину під назвою «Ковель-Волинь» поки що так ніхто й не зупинив. Попри це, троє конкурентів усе ж продовжують погоню за «червоними», а хто ж стане переможцем регулярного чемпіонату області – буде відомо уже за три тижні.

А минулими вихідними головний майданчик «Арени Спорт» відпочивав від футзалу, адже до Луцька з’їхалися учасники Вищої ліги національної першості з флорболу. Честь волинського краю у змаганнях захищає команда «New Life», якій поки що вдається успішно боротися за збереження прописки в елітному дивізіоні. Воно й не дивно – команді з такою шаленою підтримкою, яку організували «чорно-жовтим» у рідному місті, просто не має права вилітати з турніру. Тож у березні під час четвертого туру чемпіонату їм доведеться зробити останній акорд для того, аби вищолігова мелодія звучала у «Новому житті» ще як мінімум сезон.

Команда «New Life» продовжує боротьбу за право залишитися у Вищій лізі чемпіонату України з флорболу
Команда «New Life» продовжує боротьбу за право залишитися у Вищій лізі чемпіонату України з флорболу

 

Чергові баталії Аматорської баскетбольної ліги Луцька залишили на турнірі лише одну досі непереможну команду – чинних переможців змагань із луцьких «Чаклунів». Тим не менш, навіть попри наявність поразок у конкурентів легко місцевим не буде – «Володимирівка» та рівненський «AMP-Basket» уже дихають в спину, а земляки з «Університету» взагалі вищі у таблиці завдяки більшій кількості зіграних матчів. В будь-якому випадку, продовження АБЛ-2018 обіцяє бути дуже цікавим.

Ну а поки в інших видах спорту «рубаються» не на жарт, футболісти луцької «Волині» лише готуються до продовження сезону. Після селекційного збору, що відбувався на Київщині, команда підписала контракти з чотирма новачками та збільшила загальну кількість «свіжих» гравців до сімнадцяти протягом цієї зими! А днями «Волинь» нарешті вирушила на повноцінний тренувальний збір до Туреччини, де пробуде протягом двох тижнів.

Залишається лише стежити за «червоно-білими» у «теплих краях». Як і за всім волинськими спортом, який, без сумніву, за майбутній тиждень нагодує нас черговими порціями гарячих новин та подій.

                                                                                     

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром