Лучан закликали допомогти боротися за життя трирічного Ромчика

03 Лютого 2018, 15:05
Роман Гальчик із Нововолинська 2667
Роман Гальчик із Нововолинська

Маленький хлопчик Роман Гальчик із Нововолинська вже 5 місяців бореться із невтішним діагнозом: злоякісна пухлина головного мозку.

Перенесені дві операції та три курси хіміотерапії не дали результату. Нині хлопчик потребує допомоги на лікування в Туреччині.

Дитина хворіє з лютого 2017-го року. Батьки помітили в нього перші симптоми – судоми пальчиків – у півтора роки, однак, лікарі тоді радили пити вітаміни та говорили, що все мине. Та влітку з’явився головний біль, нудота та блювання, стан Ромчика погіршився. Він став погано їсти, погіршився сон. Батьки звернулися до обласної ліарні в Луцьку, хлопчик пройшов обстеження. В результаті, у Ромчика виявили злоякісну пухлину центральної нервової системи, яка швидко росте.

Батьки самостійно знайшли лікаря, і 18 вересня 2017 року Роман переніс першу операцію у Києві в інституті нейрохірургії. Усю пухлину вирізати не вдалося, оскільки вона знаходиться біля життєво важливих органів. Далі були три курси хіміотерапії, які, на жаль, не допомогли. З діагнозом кістозно-солідна пухлина лівої тім’яно-потиличної ділянки головного мозгу хлопчика готували до другої операції.

17 січня Ромчика знову прооперували, та хвороба не відступила, ріст пухлини продовжився.

На лікування сім’я вже витратила близько 10 тисяч доларів. Батьки не покладають рук, і разом із сином борються за життя. На курс променевої терапії 5 лютого відправляться в турецьку клініку «Аджібаден» в Стамбулі.  Лікування коштує 21 тисячу доларів.

Самостійно зібрати такі кошти сім’ї Гальчиків важко, тому небайдужих лучан просять допомогти хлопчику подолати пухлину. У Ромчика є менший братик, який хоче бачити його здоровим, а батьків щасливими.

Допомогу на лікування можна перерахувати на картку ПриватБанку 5168757319064871 Юрій Гальчик (тато хлопчика).


Свій 3-ій день народження Ромчик зустрів у лікарні
Свій 3-ій день народження Ромчик зустрів у лікарні

Злопчик переніс хіміотерапію, але вона не допомогла
Злопчик переніс хіміотерапію, але вона не допомогла


Тата, мама, Ромчик і його братик
Тата, мама, Ромчик і його братик

Рахунок на оплату лікування у турецькій клініці
Рахунок на оплату лікування у турецькій клініці

Виписка з діагнозом
Виписка з діагнозом

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром