Привокзальний: жителі одного з будинків – три дні без газу

02 Лютого 2018, 16:54
Газ «відрубали» ще у кінці січня 5839
Газ «відрубали» ще у кінці січня

Жителі багатоквартирного будинку протягом декількох днів відрізані від газопостачання, проте у «Волиньгазі» стверджують, що це – законно.

Про це повідомив сайт ВолиньPost з посиланням на звернення до редакції лучан.

У частині помешкань другого і третього під'здів будинку №19 на вулиці Гулака-Артемовського третій день відрізаний газ. За словами місцевих мешканців, «газовики» розпочали перевірку профільних приладів і встановлення індивідуальних лічільників в останній день січня: вони відключили від газопостачання один стояк з існуючих трьох у другому під'їзді, і два – у третьому.

1 лютого співробітники «Волиньгазу» встигли встановити лише один лічильник, та й той – у вечірній час, після 17-ї. На монтаж вони витратили близько години. По закінчені роботи газопостачання так і не відновили.

Крім того, за новими правилами, усі газові колонки мають обслуговуватись луцьким ПАТ і, якщо цього не було зроблено раніше, пройти відповідну перереєстрацію. В іншрому випадку колонку відрізають від газу і опломбовують. 

За словими мешканців будинку, наразі вони не можуть ані скористатися гарячою водою, ані приготувати їжу – доводиться замовляти у закладах громадського харчування.

Дзвінки на «гарячу лінію» служби газу і міської ради не дали результати: лучани почули лише «відмазки». Наразі мешканці квартир, у яких так і немає газу, готові звертатись по допомогу до прокуратури.

Читайте також: Лучанам-боржникам відключать газ

Руслан Сахарук – керівник міського відділення «Волиньгазу» – у коментарі зазначив, що усе це робиться, аби не турбувати жителів обласного центру двічі: один раз при плановому обслуговуванні діючих приборів, а другий – при встановленні, де необхідно, індивідуальних лічильників. 

За його словами, помешкання можуть відключати від газопостачання на термін до трьох діб, проте є нюанс: «газівники» мають відвідати усі без виключення квартири. Якщо ж вони не потраплять хоча б до однієї, увесь газовий стояк залишиться непідключеним.

Оскільки працівникам ПАТ не вдалось потрапити до чотирьох квартир у третьому під'їзді і до однієї у другому, вони вважають вагомою причиною для того, аби інші мешканці також залишались без газу. Мовляв, сусіди знайдуть родичів відсутніх вдень зачинених квартир або вмовлять тих, хто просто не бажає впускати «газівників». Силою співробітники «Волиньгазу» вломитися у помешкання не мають права.

Пан Сахарчук зауважив, що деяки лучани дозволяють собі встановлювати газові прилади через приватні фірми, не повідомляючи про свої дії у «Волиньгаз», а це неприпустимо. Він підкреслив, що після того, як спеціалісти перевірять усі помешання, газопостачання буде відновлене. Крім того, представник ПАТ запевнив, що ті, хто не має лічильника, не платитимуть за ті дні, коли газу не було.

Читайте також: Грушевського: у будинку перекрили газ через борги однієї мешканки

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром