Збільшення вакансій і допомога підприємцям: здобутки-2017 обласного центру зайнятості

02 Лютого 2018, 14:57
Очільник Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк 4325
Очільник Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк

Очільник Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів, які завдання їм вдалося виконати в 2017 році.

Про це йшлося на прес-конференції керівника обласного центру зайнятості у п’ятницю, 2 лютого.

Пріоритетним напрямком діяльності центру зайнятості було те, що збільшили кількість вакансій, тобто шукали їх на так званому ринку. Адже якщо центр матиме можливість запропонувати більшу кількість спеціальностей, то він зможе надати більшу кількість послуг безробітним і таким чином задовольнити їхні потреби.

Роман Романюк зазначив, що на сьогодні вони мають можливість представити широкий вибір професій у центрі зайнятості. Майже 34 тисячі вакансій впродовж року вдалося укомплектувати.

Читайте також: На шляху до повноцінної сервісної структури: як за півроку по-новому завести «мотокосу» Волинського обласного центру зайнятості

Ще одним основним напрямком була співпраця з місцевими органами виконавчої влади для організації громадських робіт. Тобто безробітні, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, мали можливість додатково підзаробляти на громадських роботах. Більше семи тисяч безробітних залучили до виконання різного роду громадських робіт.

У 2017 році відкривали центри розвитку підприємництва. Дуже важливий напрямок розвитку економіки – це запровадження малого та середнього бізнесу. Тобто підтримка  підприємців-початківців. Ці центри допомагають знайти мотивацію в безробітного розпочати власну справу.

Роман Романюк розповів, які завдання їм вдалося виконати в 2017 році
Роман Романюк розповів, які завдання їм вдалося виконати в 2017 році

Також надавали послуги демобілізованим учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам. Ці дві категорії дуже важливі. У 2017 році працевлаштували 54 внутрішньо переміщені особи та 317 учасників АТО на Волині.

Відкривали Центри кар’єри в професійних навчальних закладах. Роман Романюк зрозумів, що недостатньо працювати тільки з безробітними, а й потрібно зі студентами. Відкривали їх, аби студенти розуміли, що таке ринок праці, як правильно написати резюме, як подолати хвилювання при проходженні співбесіди та ін.

Також центр зайнятості професійно навчав безробітних на замовлення роботодавців. Більше трьох тисяч осіб пройшли таке навчання. Рівень працевлаштування після проходження навчання становить 99,2 відсотка. Це дуже високий показник, який говорить про потребу і ефективність такого навчання.

«Ми триматимемо руку на пульсі і динамічно розвиватимемося. Сьогодні в пріоритеті центру зайнятості буде якість та ефективність надання послуг і максимальне задоволення потреб ринку праці», – додав на завершення Роман Романюк. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром