Міськраду просять допомогти провести у Луцьку Кубок Європи серед стронґменів

30 Січня 2018, 13:53
Василь Вірастюк у Луцьку 2897
Василь Вірастюк у Луцьку

З бюджету обласного центру Волині просять виділити кошти на проведення видовищних змагань – Кубка Європи зі стронґмену.

Про відповідне звернення повідомив голова федерації стронґмену Волині Валерій Пельц у вівторок, 30 січня, на засіданні комісії  з питань регламенту та законності у Луцькраді, інформує сайт Волинська правда.

У зверненні найвідоміший в Україні силач Василь Вірастюк – голова Федерації країни – закликав міську ради до співфінансування проведення змагань європейського рівня у Луцьку. За Кубок «Старого Світу» у нашому місті цього року боротимуться найсильніші спортсмени з восьми європейських країн.

Стронґмени
Стронґмени
 

За словами Валерія Пельца, для проведення змагань необхідно фінансування у розмірі чотирьох сотень тисяч гривень, частину грошей – 150 тисяч – стронґмени сподіваються отримати з бюджету обласного центру. Крім того, кошти на проведення Кубку Європи нададуть обласна адміністрація і бізнесмени.

Члени комісії підтримали проект рішення, тепер справа – за депутатами міської ради.

«Уже п’ятий рік поспіль проводитимемо різні турніри стронгменів у Луцьку. Цього року хочемо зробити масштабний міжнародний турнір. Попередні роки ні разу не використовували бюджетні кошти, а залучали спонсорів, тому що бюджети турнірів були менші. Цього року 400 тисяч гривень потрібно, тому вирішили звернутися до міської ради і до обласної адміністрації, щоб допомогли. В минулі роки влада підтримувала турніри, тобто приходила до нас на такі змагання і схвально відгукувалася про них.

Коли був Микола Ярославович, то співпраця була тісна. Він допомагав нам шукати спонсорів, але бюджетних коштів ніколи не використовували. Підтримка від Миколи Романюка була щирою. Якщо влада нас підтримає цього 2018 року, то проведемо міжнародний турнір, адже такі турніри не кожного дня, і не кожного місяця відбуваються в Луцьку», – розповів у коментарі журналістам Район.Луцьк представник Федерації стронгмену України Валерій Пельц.  

Нагадаємо, 24 стронґмени з усієї України боролися за звання найсильнішої команди 25 серпня 2017 року.

Атлети з команд виконували різноманітні завдання
Атлети з команд виконували різноманітні завдання

Учасники змагань показули, наскільки вони є сильними
Учасники змагань показули, наскільки вони є сильними

Учасник змагань, які проводили в Луцьку цього 2017 року
Учасник змагань, які проводили в Луцьку цього 2017 року

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024