Коли лідери без лідерів: у Луцьку знову грали Аматорську баскетбольну лігу

30 Січня 2018, 13:40
«Чаклуни» залишаються прихованим лідером ліги 5243 Джерело: АБЛ
«Чаклуни» залишаються прихованим лідером ліги

П’ятий тур змагань подарував глядачам декілька цікавих результатів, а непереможною у чемпіонаті залишилися лише їх чинні переможці з луцьких «Чаклунів».

Чергова порція баскетбольних аматорських баталій розпочалася ще у суботу, 27 січня, у спорткомплексі ЛНТУ. Там команда технічного вузу зустрічалася із дебютантами ліги з «Каменя-Каширського».

Навіть попри відсутність Юрія Шконді «політехи» дуже впевнено почували себе на рідному паркеті, а бенефіс Романа Бондарука, який набрав 36 очок, а також хороша гра Вадима Гололобова (22 пункти) дозволила задовго до сирени розраховувати на успіх саме команді «ЛНТУ» - 94:50.

Читайте також: В Аматорській баскетбольній лізі Луцька – двовладдя

Наступного дня представникам технічного вузу Шконді якраз дуже не вистачало. «Міцний горішок» у вигляді гостей наших змагань з червоноградського «Шахтаря» ніяк не піддавався на милість переможцям. Повернення до команди Романа Бортніка та приєднання до складу Андрія Прудяка не надто допомогло.

Після рівної першої половини гри у вирішальні моменти точнішими у своїх атаках стали саме «шахтарі», у складі яких найрезультативнішими стали Роман Федаш (22 очки) та Максим Чорнобай (19). Підсумкова їх перемога з рахунком 68:61 стала другою поспіль після трьох поразок на старті сезону, а на стадій плей-офф гості з Червонограду будуть неприємним «подарунком» для будь-якого суперника.

Баскетболістам «ЛНТУ» так і не вдалося розколоти «міцних горішків» з «Шахтаря»
Баскетболістам «ЛНТУ» так і не вдалося розколоти «міцних горішків» з «Шахтаря»

 

Центральним поєдинком неділі (а усі поєдинки цього дня відбувалися уже в спорткомплексі СНУ) була зустріч «Університету» та «Володимирівки». Без Дмитра Швагринського та Едуарда Федчука останні вже не виглядали так грізно, чим намагалися скористатися «студенти».

Володимир Коцько роль лідера проти не зовсім зручного суперника потягнути не зміг, а розкішна форма граючого тренера «Університету» Петра Глушка (28 очок) та ефективність Іллі Бедлінського (20 очок) в другій половині гри допомогла досягнути позитивного результату – 78:62.

Читайте також: «Тайм-аут на районі»: як волинський спорт «відходив» від свят

Єдиною командою, яка ще не програвала у нинішньому сезоні АБЛ, залишаються «Чаклуни». Чинні переможці змагань у звітному турі жорстко «проїхалися» по суперниках з «Турійських Турів». Андрій Литвиненко (35 набраних очок) та Василь Чиж (30) раз за разом «знищували» захист опонентів, а фінальна сирена зафіксувала на табло розгромний рахунок – 100:45.

А у ще одному матчі ігрового дня одна з команд також добралася до сотні набраних очок. Кожної чверті рівненський «АМР Basket» нарощував свою перевагу над «Slam City». Не допомогли навіть бомбардирські якості одного з лідерів ковельської команди Віктора Поліщука: на його 25 очок знайшлися «конкуренти» у особах Олега Петрука (29 очок) та Сергія Романа (27).

Підсумкова вікторія добряче підняла рівненську команду в таблиці: з урахуванням кількості зіграних матчів гості змагань увійшли до числа претендентів на найвищі місця Аматорської ліги Луцька. Загалом, першість уже точно набрала «повні обороти», тож у наступних турах інтрига та напруга цих змагань будуть ще відчутнішими для волинських любителів баскетболу.

Таблиця АБЛ-2018 після 5 туру змагань
Таблиця АБЛ-2018 після 5 туру змагань

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром