Луцькі волейболістки не вийшли до фіналу Кубка України

29 Січня 2018, 18:19
За нелегких кадрових умов наші дівчата усе ж не здолали принципових суперниць з «Галичанки» 3104
За нелегких кадрових умов наші дівчата усе ж не здолали принципових суперниць з «Галичанки»

Відігравши у принциповому протистоянні з тернопільською «Галичанкою» одинадцять сетів без замін, дівчата з «Волині-Університету» припинили боротьбу за почесний трофей.

Дивна система Кубка України після блискучого та ідеального першого етапу, де лучанки більш ніж упевнено переграли тих самих підопічних Віктора Туркули, на півфінал чомусь відправила їх у незручний виїзд (ні для кого не секрет, наскільки менш комфортно наші дівчата почувають себе, граючи у тернопільському залі).

Утім, витягнувши вирішальні розіграші першої партії (25:23), команда Богуслава Галицького взяла й другу – 25:21. Попри це, такий близький тріумф у матчі виявився примарним: надалі атаки лучанок були не настільки ефективними, а «галичанки» скористалися цим і штурмом пронеслися не лише по двох наступних партіях, а й по вирішальному п’ятому ігровому відрізку. Це дозволило їм святкувати вольову вікторію в першому матчі – 3:2 (23:25, 21:25, 25:13, 25:18, 15:8).

Читайте також: Луцькі волейболістки розкололи «міцний горішок» із Сєвєродонецька

У другому поєдинку команди влаштували на майданчику справжній спектакль, раз за разом перехиляючи шальки терезів на власну користь. Після програної першої партії наші дівчата знову показали своє вміння грати на вирішальних м’ячах: другий ігровий відрізок вони витягнули з рахунку 22:24, а третій знову виграли на додаткових розіграшах.

У підсумку все знову затягнулося до п’ятої партії, яку тепер уже виграли підопічні Богуслава Галицького. Разом із тим, дівчата з «Волині-Університету» відігралися за поразку в суботній грі – 3:2 (21:25, 26:24, 27:25, 21:25, 15:10).

За регламентом змагань командам потрібно було зіграти «золотий сет», а в ньому своє вагоме слово сказала втома наших волейболісток, які два дні грали практично без замін. Таким чином, перемогу та путівку до фіналу Кубка України завоювали наші тернопільські опонентки – 15:11.

Відчуття якоїсь неповноти кубкового розіграшу, мабуть, кілька днів не полишатиме волейболісток «Волині-Університету». Бути «королевами перших етапів» для того, аби потім грати надважливий півфінал на виїзді або ж узагалі не їхати на нього (як це було торік) – не дуже приємне заняття.

Хоч бери і змінюй регламент змагань – певен, що до четвірки найсильніших Кубка України підопічні Богуслава Галицького вийшли б на етапі у будь-якому місті нашої держави. А поки ми роздумуємо, дівчата уже готуються до виїзду в Южне, де 2-3 лютого зіграють у черговому турі Суперліги проти чинних тріумфаторок змагань з «Хіміка».   

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром