У Луцьку з’явиться чергове комунальне підприємство, яке контролюватиме ринки

29 Січня 2018, 12:45
Варшавський ринок Луцька 9731
Варшавський ринок Луцька

В обласному центрі хочуть створити комунальне підприємство «Луцьки ринки», щоб впорядкувати їх на території міста.

Про це стало відомо під час комісії міськради з питань торгівлі, послуг і розвитку підприємництва у понеділок, 29 січня.

Засновником підприємства «Луцьки ринки» є Луцькрада.

«Багато років ринки, які знаходяться на території комунальної власності, працюють через посередників. В результаті чого міська рада недоотримує значну частину коштів. Для того, щоб побудувати систему співпраці з підприємцями, які працюють на ринках, виникла ідея створити це підприємство. Якщо організувати вміло роботу такого комунального закладу, то він буде вигідним і місту, і підприємцям. Бо не буде посередника між підприємцями та міськрадою, який зароблятиме гроші з повітря», – розповів депутат Луцькради Борис Смаль.

Підприємство зможе контролювати ринки, щоб вони дотримувалися санітарно-гігієнічних норм при проведенні торгівлі, а також ліквідувати стихійну торгівлю. 

«Замість того, щоб іти в Європу, в цивілізований світ, ми знову ж таки будуємо Радянський Союз, створюючи комунальні підприємства та інше. І як показує практика, на сьогодні жодне таке підприємство не є прибутковим, а якщо є, то тільки трошки», – зазначив заступник голови комісії Петро Нестерук.

За ловами Смаля, це підприємство не створюють для того, щоб в когось щось забрати. Єдина ціль цього закладу – це доходи ринку перекласти з приватних структур на бюджет, розвивати з цих коштів місто, в тому числі, й ринки.

«Якщо ми створимо таке підприємство, чи воно не буде другим Луцьким підприємством електротранспорту?», – додав на завершення Петро Нестерук.

Два члени комісії підтримали проект рішення і рекомендують винести його на сесію Луцькради, один проти.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром