Собакотепарія у Луцьку буде непрофесійною: її проводитимуть учасники навчань

26 Січня 2018, 16:16
Собакотерапія у Луцьку 3409
Собакотерапія у Луцьку

Лікування собаками у Луцьку запрацює вже незабаром. Каністерапію у комунальному підприємстві «Ласка» впроваджують за грант від Європейського Союзу. Сума гранту складає 90 тисяч євро. 

У рамках проекту на підприємстві збудують літній майданчик для зустрічей собак із людьми з інвалідністю, а також проведуть навчання із залученням фахівців з собакотерапії. Про особливості впровадження каністерапії у Луцьку говорили під час прес-конференції у п'ятницю, 26 січня. 

Терапію проводитимуть на базі луцького комунального підприємства
Терапію проводитимуть на базі луцького комунального підприємства

За словами директорки комунального підприємства «Ласка» Дани Новарчук, основна мета проекту – не прилаштувати собак чи реабілітувати людей, а підготувати в Україні спеціалістів, які зможуть професійно це робити в майбутньому.

Для цього підприємство вже уклало договір з київською каністерапевткою Ольгою Смірновою, яка за рік роботи на луцькому підприємстві отримає 198 тисяч гривень. Трохи менше грантових коштів отримає фахівець-кінолог, який працюватиме за 300 євро у місяць. Вакансія кінолога наразі відкрита. Сама ж очільниця підприємства у рамках проекту також отримуватиме 300 євро в місяць, з яких, за її словами, майже половину доведеться сплатити у якості податку.

Собак для терапії відбиратимуть уже тоді, коли знайдуть кінолога. Саме каністерапевт і кінолог обиратимуть тварин серед мешканців КП. 

Реабілітація людей з особливими потребами буде вже практичним заняттям для учасників навчань. Такі заняття проводитимуть на території «Ласки» або у центральному парку міста двічі на тиждень. Тому називати каністерапію професійною поки не можна, оскільки проводитимуть її експерти програми. До речі, участь у навчаннях візьмуть по три людини з Волинської, Київської, Житомирської, Рівненської, Чернігівської та Брестської областей.

Тварин для реабілітації собаками відбиратимуть експерти: кінолог та каністерапевт
Тварин для реабілітації собаками відбиратимуть експерти: кінолог та каністерапевт

Для навчання майбутніх фахівців запрошуватимуть тренерів із Європи та України. Також їх безкоштовно возитимуть на лекції за кордон. Грантові кошти передбачають також проведення круглих столів, конференцій, тренінгів, фільмування проекту.

У Білорусі, яка є партнером України в цьому проекті, за 60 тисяч євро грантових коштів будуть проводити аналогічні навчання. Тільки увага буде зосереджена передусім на людях з інвалідністю, оскільки грант виграла організація, що ними опікується. Вони орендуватимуть приміщення для проведення занять, а також куплять спеціальний автомобіль для зручного транспортування людей на візках.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром