40 район: собаки кусають людей, заправщики перешкоджають відлову

11 Липня 2015, 13:20
7298

Інцидент трапився нещодавно на заправці WOG, що на Конякіна. Працівник станції перешкоджав роботі по відлову тварини.

Собака, яка жила на території заправки вкусила дівчину, батьки якої звернулись з проханням відловити тварину, перетримати її 10 днів аби не колоти дитині вакцину від сказу.

Як проінформувала Район.Луцьк директор КП «Ласка» Дана Новарчук, служба відлову прибула на місце події та працівники заправки прогнали собаку, навмисне не даючи її зловити. Ввечері працівники служби відлову та працівник «Варти порядку» приїхали знову. КП «Ласка» задіяло шприцемет та знерухомлюючі препарати, коли собака майже засинала працівник заправки WOG зловив пса та перекину його через паркан на сусідню фірму. Поки працівники служби відлову та «Варти порядку» знайшли охоронця, який деякий час шукав керівника, щоб спитати дозволи впустити ловців, собака сховалось і благополучно задрімала.

Вулиця Конякіна, заправка WOG
Вулиця Конякіна, заправка WOG

За перешкоджання відлову директор КП «Ласка» викликала міліцію, яка опитувала присутніх та складала протокол, на місце події під’їхали стурбовані батьки дівчинки не розуміючи дій працівника WOG. Вони намагались пояснити наскільки важливим є відлов даної тварини. Працівники КП «Ласка» доїхали до своєї території, коли дільничний повідомив, який досі складав протокол, що собака прокинулась та повернулась на місце. КП «Ласка» приїхала знову, вкотре застосувало снодійне, прослідкувало, коли собака задрімає та відловили її близько вечора. Тварина перебуває на території комунального підприємства, ознак сказу не виявляє, батьки дитини нарешті можуть спокійно спати.

«У цьому випадку тварина захищала свою територію, працівники заправки прикормили собаку і були вдячні їй за те, що вночі пес їх оберігав. Проте тварина сприйняла заправку як свій дім і захищала її вдень і вночі, їй могли не сподобатись запах парфумів людини, швидкі кроки та інше, тому захищаючи свій дім тварина могла вкусити людей», - коментує ситуацію Дана Новарчук, директор КП "Ласка".

Окрім цього, ще один покус собакою трапився на вулиці Наливайка 10 а. Дворовий пес вкусив хлопчика за голову. Дитина жива, пес відловлений працівниками КП «Ласка». Тварина перебуває на території притулку. Оскільки пес відловлений дитині не доведеться колоти вакцину від сказу. В даному випадку триває розслідування причин чому пес зреагував агресивно, адже з ним часто бавилися діти і ознак агресії він не проявляв, поки що він наляканий і не дається ретельно оглянути лікарю. Та зазвичай коли спокійна тварина раптом стає кусатись спричинена, якось хворобою або травмою, коли дитина обіймала пса чи гладила, то ненароком могла зачепила болюче місце і пес міг інстинктивно зреагував.

Вулиця Наливайка 10
Вулиця Наливайка 10

А на Рівненській собака покусала кількох людей. Пес був домашній на ньому досі є ошийник, видно його покинули і він так протестував на людську жорстокість, за те що викинули його. Наразі ознак агресії не виявляє.

Вулиця Рівненська
Вулиця Рівненська

Вулиця Рівненська
Вулиця Рівненська

Загалом протягом минулого тижня відловили 24 собак. Рейди відбувалися за адресами вулиць Ковпака 4, Корольова, 8 березня, Карпенка Карого, Словацького, Теремно, Федорова, Кравчука, Конякіна, Рівненська, р-н ДПЗ, Центральний парк імені Лесі Українки, с. Боголюби (хтось викинув в поле собаку та її дитя підлітка, тварини там, де їх викинули лишились на місці, протягом двох тижнів нікуди не йшли, без їжі сиділи і чекали що за ними прийдуть, горе-господарі не прийшли за те приїхали працівники КП «Ласка», яких викликали мешканці, і забрати тварин, які були приречені на голодну смерть).

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром