Луцький двір: мешканці на Молоді бояться бійцівських псів

10 Лютого 2016, 14:36
2476

У дворі на проспекті Молоді, 10-А, за словами мешканців, вигулюють собак без намордників, а авто паркують перед входом у під’їзд.

П’ятиповерхівка у 33-му мікрорайоні має «зручне» розташування. Навпроти будинку знаходиться кафе і пункт прийому склотари. Проте мешканці кажуть, що таке сусідство їм не заважає.

«Вони живуть своїм життям, а ми своїм. Біля пункту склотари сміття трохи багато, але прибиральниця, яка мешкає у нашому будинку, прибирає на совість», – зауважує один із жителів.

Більше людей хвилюють інші проблеми їхнього двору. Місцевий мешканець розповідає, що просто перед входом до під’їзду його сусід з п’ятого поверху ставить свій автомобіль.

«От подивіться, тут і сліди від коліс видно. На зауваження від’їхати трохи убік власник авто каже, що тоді на його машину капатиме зверху з дашку над під’їздом», – обурюється чоловік.

Мешканку іншого під’їзду така проблема не зачіпає. Найбільше жінка скаржиться на те, що у їхньому дворі вигулюють бійцівських псів без намордників. Вільне пересування таких собак територією лякає жителів, тим паче коли на майданчику граються діти.

«Слава Богу, поки що нещасних випадків з людьми не траплялося, але від цього ніхто не застрахований. Вони тут завжди інших собак і котів ганяють. Одного разу у дворі кота розірвали.  Уявіть, який вигляд на майданчику тоді дітям відкрився», – розповідає мешканка будинку.

Якщо на ці проблеми не зважати, то, за словами городян, у дворі живеться спокійно. Біля будинку є дитячий майданчик, проте місцеві діти частенько навідуються до сусіднього двору, бо там конструкції ще зовсім новенькі.

Дорослі побудували також своєрідне місце для відпочинку. Пан Григорій каже, що для того, аби збудувати альтанку, гроші збирали з мешканців одного під’їзду, тому й відпочиває там обмежене коло осіб. Споруду обгородили невеличким парканом, а всередині посадили дерева.

«Там поставили столик і лавочки. Але відкритими двері не тримаємо, бо молодь хоче використовувати «бєсєдку» для інших цілей», – каже ініціатор побудови.

Ще однією родзинкою двору пан Григорій вважає ялівці – дерева, які він сам висадив біля під’їзду. Рослини, за словами чоловіка, вирізняють їхній двір серед інших.











 

Коментарі
11 Лютого 2016, 11:40
Наше чудове українське місто потребує системних змін як в інфраструктурі так і в взаємовідносинах між людьми. Якщо до цього часу спосіб у який існують владні структури ,масмедія і соціальні інтернет мережі можна назвати диктаторським або скритим диктатом ,то , на мою думку , пора перейти до методів ,що звуться демоси. Це коли і влада і ідеї ,і люди на службових посадах ідуть знизу і назначаються знизу, і контролюються знизу у онлайн спосіб за допомоги програмного забезпечення. Коли головним є реакція і бажання знизу а не насадження дій і думок зверху.Почнемо?
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром