В оновлених парках знайдеться місце і для спорту

09 Лютого 2016, 19:51
1854 Джерело: bukfurdomedical.com

Майбутня концепція розвитку парків передбачатиме і створення спеціальних місць для занять спортом.

Про це говорили у вівторок, 9 лютого, на засіданні робочої групи з розробки концепцій розвитку Центрального парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки і Парку культури та відпочинку 900-річчя м. Луцька.

Заступник міського голови Юрій Моклиця зауважив, що парки мають бути задіяні і у контексті спорту, його популяризації серед лучан та проведенні спортивно-масових заходів.

Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк зазначив, що важливо правильно поєднати активний відпочинок та спокійне життя парку.

«Ми звернули увагу, що у нас все менше місць, щоб займатися спортом. У парку важливо все поєднати, бо не можуть на одній алеї і люди гуляти і спортсмени бігати», – зазначив Володимир Рудюк.

Він також розповів, що уже є розроблений проект для парку імені Лесі Українки, де передбачено створення площадок для пляжних видів спорту, вело- та бігові доріжки, а також місце для вуличних тренажерів та сектор для нетрадиційних видів спорту.

Юрій Моклиця зазначив,  що усі присутні представники спортивних організацій та федерацій не проти створення такого осередку спорту на території колишнього іподрому. Тому зараз головним завданням є напрацювання пропозицій.

Проте додав, що потрібно шукати джерела фінансування,  бо  якщо робити це за рахунок міського бюджету, то справа може затягнутися на кілька років.

«Потрібно, щоб ви сказали, що де і як ви б хотіли бачити. Мають бути пропозиції від усіх. Якщо це спортивна зона, то давайте зробимо її досконалою. Ми можемо поставити планку та зробити за бюджетні гроші,  але тоді це розтягнеться на багато років», – зауважив заступник мера.

Окрім того у головному парку сподіваються зробити місця для проведення культурно-мистецьких та спортивних заходів, де можна було б проводити певні змагання.

У парку 900 річчя передбачається також ряд заходів. Облаштувати стежину здоров’я, поставити лавки та смітники, а ще там  вирішити проблему зі зливневою каналізацією на Сапалаївці.

Також Юрій Моклиця зауважив,  що у парках варто буде зробити зонування, аби гуляти з тваринами можна було у визначеному місці.

Окрім того, при розробці проекту обов’язково будуть враховуватися потреби людей з обмеженими можливостями, аби кожна зелена зона була доступна для всіх лучан.  

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром