Патрульні зізналися, що у роботі ніколи не використовували зброю

09 Лютого 2016, 18:08
3391

Нові патрульні поліцейські нагадали маленьким лучанам про правила дорожнього руху та розповіли про свої робочі будні.

Зустріч із копами відбулася у вівторок, 9 лютого, за підтримки обласної юнацької бібліотеки.

Розповісти про себе погодилися рядові патрульної поліції: Анна Видринська, Роман Герасимчук,  Олена Цейко та Сергій Бадалян.

Вони нагадали школярам, що потрібно завжди зважати на ситуацію на дорозі, а також задля власної безпеки навіть на пішохідному переході чекати повної зупинки транспорту.

Кажуть, на дорозі часто з’являються водії у стані алкогольного сп’яніння, які є непередбачуваними, тому патрульні й просять лучан бути уважними на дорозі.

Копи нагадали школярам, що і перехожі часто стають причиною ДТП, тому не варто вибігати на дорогу у недозволеному місці чи з’являтися на проїжджій частині вулиці «нізвідки». 

У Луцьку були випадки, коли пішохід змушений був сплатити штраф за те, що переходив дорогу не за правилами. Патрульні поліцейські стверджують, що городянам,  на жаль, ще потрібно вчитися культурі дорожнього руху, та взаємоповазі між водіями та перехожими. Однак, кажуть, що  спільне навчання – процес довготривалий та не завжди помітний.

«На жаль, у двобої водіїв та пішоходів завжди виграє автомобіль», ‒ зазначив рядовий Сергій Бадалян.

Рядові розповідають, що патрулюють 12 годин у день на спеціально відведених квадратах міста. Впродовж дня мають право на перерву протягом однієї години.

Цікаво, що за своєю формою кожен рядовий патрульної поліції доглядає сам. І кожен працівник зобов’язаний  охайно виглядати на роботі. Для жінок висувають окрему вимогу – охайна зачіска, волосся зібране у хвіст чи косу.  У роботі ж до представниць слабкої половини людства ставляться, як і до чоловіків, і жодних привілеїв не надають.

«Підтримку і сильне плече хлопців ми постійно відчуваємо поруч, але свої обов’язки виконуємо сумлінно і намагаємося ніколи не відставати», ‒ розповідає Анна Видринська.

Патрульні поліцейські стверджують, що у роботі ще не використовували зброю, однак спецзасобами користуються постійно. Стандартний набір патрульних школярам продемонструвала Анна Видринська. Зокрема, вони завжди використовують відеофіксатор у спілкуванні з людьми, найперше, задля власної безпеки. Окрім того, користуються нагрудними камерами, кайданками та іншими засобами.

Насамкінець патрульні роздали дітям інформаційні брошури  і значки «Моя нова патрульна поліція». Школярі зустріччю задоволені. 13-річній Світлані Хом'як найбільше запам'яталася демонстрація спецзасобів поліції.

«Цікаво було подивитися на балончики, кайданки, кобуру для пістолета. Я багато не знала про нову поліцію. Сьогодні я дізналася, що у них лише 12-годинний робочий день. Я була переконана, що вони працюють цілодобово», ‒ каже дівчинка.

1










Коментарі
10 Лютого 2016, 01:01
Молодці поліцейські тільки схвальні відгуки чув про вас.а про киівський випадок підтримую вас пора жити по закону
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром