ЦНАП: з живої черги за паспортами в день приймають лише 40 «щасливчиків»

09 Лютого 2016, 16:58
3806

У міському ЦНАПі можна безрезультатно простояти не один день у живій черзі, щоб отримати закордонний паспорт.

Яка система отримання закордонних паспортів, спробувала з’ясувати лучанка              Б​огдана Стельмах.

Справа в тому, що її син намагався виготовити документ для можливості їзди за кордон, проте для цього потрібно витратити немало часу і нервів.

У чергу за паспортом стають зранку, ще до того, як відкривається ЦНАП. Електронна черга ніби й можлива, проте, міграційна служба посилається на Центр надання адміністративних послуг, а там перенаправляють знову ж таки у міграційну службу.

«Закордонний паспорт виробляє мій син. Я знаю, що діє талонна система. Наприклад, ти хочеш отримати документи, або здати, записують по талонах. Йому у ЦНАпі порадили прийти завтра вранці перед відкриттям і зайняти чергу», - зазначила пані Богдана.

За її словами, у ЦНАПі пояснили, що така система діє не на всі послуги, а лише на отримання закордонних паспортів, адже за це відповідає міграційна служба, яка у ЦНАпі лише орендує приміщення. На інше у ЦНАПі можна записатися в електронну чергу.

На гарячій лінії у міграційній службі Богдані Стельмах сказали, що вулиці на Лесі Українки (ЦНАП) таки можна записатися в електронну чергу. На зауваження, що подібна система там не діє, запропонували прийти безпосередньо  у міграційну службу і знову ж таки стати у живу чергу.

До слова, у ЦНАПі за день можуть прийняти максимум 40 людей, які хочуть отримати закордонний паспорт. Проте, не всім щастить, і наступного ранку все потрібно розпочинати по-новому. Альтернативи поки що не пропонують.

Коментарі
09 Лютого 2016, 22:22
Самі створили такій ажіотаж,а тепер плачетесь!! Патріоти, а навіщо вам закордонні паспорти??? Куди ви з неньки України тікаете???
09 Лютого 2016, 23:29
Петя-ти лошок,люди їдуть на відпочинок,на закупи.Ти туп Петя.
10 Лютого 2016, 10:18
Я прям бачу на який вони відпочинок їдуть!! Мужики на стройку в Польщу, а жінки в Італію дупи підтерати.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024