Дитячій лікарні в Луцьку допомагають благодійники

21 Січня 2018, 14:11
Волинська обласна дитяча клінічна лікарня 18226
Волинська обласна дитяча клінічна лікарня

Завдяки новому обладнанню, яке минулого року придбали меценати, в дитячій обласній лікарні вдалося започаткувати нові напрямки роботи, серед яких слухопротезування методом кохлеарної імплантації та лікування патологій шкіри лазеротерапією.

Серед провідних напрямків роботи обласної дитячої лікарні – отоларингологія. У жовтні минулого року тут вперше, спільно з фахівцем з Інституту отоларингології імені професора Коломійченка Борисом Миронюком, встановили кохлеарний імплантат і повернули слух дитині.

Це стало можливим завдяки мікроскопу, який придбала німецька благодійниця Рита Ліммрот (БФ «Чорнобиль. Допомога»). Завдяки їй у відділенні обладнали і оглядову.

Лікар-отоларинголог Руслан Жиленко розповідає:

«Обладнання сучасне. В новій оглядовій ми робимо і малі оперативні втручання, розкриття фурункулів, проколи під наркозом, ставимо шунти (шунтування – створення додаткового шляху в обхід ураженої ділянки якоїсь судини чи шляху організму за допомогою порожнинної пластичної моделюючої операції, – ред.). Для обстеження маємо ендоскопічну стійку».

Лікування гемангіом – вроджених патологічних утворів на шкірі у вигляді темно-вишневих плям, в обласній дитячі лікарні тепер можливе за найсучаснішою методикою лазеротерапії.

«Це унікальна можливість, тому що такої апаратури в Україні дуже мало. Переважно використовуємо його для лікування судинних мальфомацій. На сьогодні стандарт лікування вроджених вад, гемангіом – це лазерна терапія, а між курсами – спеціальна медикаментозна терапія», – каже лікар-хірург Ірина Гаврилко.

Наприкінці 2017-го року в лікарні за гроші благодійників капітально відремонтували приймальне відділення, а також вперше за 30 років придбали дві нові операційні лампи – в ургентну та планову операційні.

«Маємо дві нові, сучасні LED лампи, вони не тільки економні, але й дають гарне освітлення, а це дуже важливо в роботі хірурга. Необхідно замінити ще 7 ламп, адже в лікарні функціонують 9 операційних», – розповів лікар-хірург, заступник генерального директора з хірургічної роботи Ігор Дородних.

«Медицина – це інновації та застосування нових технологій, без яких неможливий рух вперед. Зараз ці можливості забезпечують меценати. Зараз є можливість вже по кожному з напрямків, яких у нас більше тридцяти, думати про інновації, привезення нових технологій з-за кордону, навчання наших спеціалістів за кордоном. Все це робимо, в першу чергу, для того, щоб підняти рівень нашої медицини, рівень надання медичної допомоги нашим волинським дітям», – наголошує генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Сергій Ляшенко.

Він каже, що медична установа завжди радо прийме допомогу. А також дякує волинянам-благодійникам, які виявили бажання залишитись анонімними. Наприклад, лучанці, яка придбала на дві тисячі гривень памперсів у реанімаційне відділення, а також відвідувачам, які прочитали листи до Миколая у холі лікарні та здійснили мрії малечі.

Нова операційна лампа за гроші благодійників
Нова операційна лампа за гроші благодійників

Нове обладнання
Нове обладнання

Нове обладнання
Нове обладнання

Оновлені палати
Оновлені палати

Медична установа завжди радо прийме допомогу
Медична установа завжди радо прийме допомогу

Довідка

Волинське обласне дитяче територіальне медичне об'єднання (ВОДТМО) – має у своїй структурі санаторій «Дачний», дитячу поліклініку і перинатальний центр. Знаходиться за адресою проспект Відродження, 30.

 

Лариса АНДРІЙЧУК

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 
 
 
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024