Луцькі волейболістки розкололи «міцний горішок» із Сєвєродонецька

20 Січня 2018, 17:27
Хоч і натужно, але луцькі волейболістки таки потішили вболівальників позитивним результатом 4990
Хоч і натужно, але луцькі волейболістки таки потішили вболівальників позитивним результатом

Дівчата з «Волині-Університету» отримали гідний опір від суперниць, однак здобули дві нелегкі перемоги та зміцнили позиції у Суперлізі.

Як виявилося, невдалі виступи «Сєвєродончанки» у першій частині сезону ніяк не вплинули на інтригу звітних поєдинків. До того ж, команду Гарія Єгіазарова значно підсилила юна Христина Франк, яка уже виблискує у юнацьких збірних України – вона доставила луцьким суперницям чимало проблем під час обох ігор.

Читайте також: До Луцька повернеться великий волейбол

П’ятнична гра, власне, і запам’яталася особливою натужністю у боротьбі з гостьовою командою. Колеги на трибунах жартували, що лучанки грають п’ятихвилинками, а це постійно відображалося на табло, де наші волейболістки ніяк не могли відірватися у рахунку.

Досвід дівчат з «Волині-Університету» дозволив розраховувати на важку «вікторію» у першій партії – 25:22. Далі дівчата грали ще краще (особливо на фоні партнерок по команді звично виділялись Людмила Осачук та Марина Скрипник, а також Любов Ужва, яка після важких травм тільки відновлює свій оптимальний рівень гри), тож перший матч лучанки завершили перемогою – 3:0 (25:22, 25:19, 25:17).

Приємно було нарешті бачити серед запасних Анастасію Тищенко. Щоправда, вийшло так, що вона змінила там травмовану Яну Шевелю, якої явно не вистачало Богуславу Галицькому для ширшої ротації у поєдинку проти «Сєвєродончанки». Будемо сподіватися, що уже незабаром обидві з них будуть у повній бойовій готовності та допоможуть команді у вирішальних іграх чемпіонату України.

Читайте також: «Тайм-аут на районі»: як волинський спорт «відходив» від свят

У другій грі волинянки дали суперницям ще більше шансів на перемогу. Особливо в очі кинулась велика кількість невдалих подач. Власне, цей фактор і розтягнув першу суботню партію до додаткових розіграшів. А долю першого ігрового відрізку, як не дивно, вирішила саме вдала подача Людмили Осачук – 30:28.

Вдалий блок, впевненіша гра «зв’язної» Олени Рудик та юної Вікторії Даньчак, яка частіше брала атаки на себе, забезпечили успіх у другій партії, після якої наші дівчата… провалились. Надто великої кількості помилок в атаках гості не вибачили, і навіть п’ять вдалих подач поспіль від Осачук при рахунку 17:22 не допомогли врятувати третю партію. Проблеми на рівному місці дівчата створили собі й під час четвертого ігрового відрізку, «розбазаривши» дебютний ривок (13:4). Утім, вирішальні розіграші залишилися за підопічними Богуслава Галицького, а тому «Волинь-Університет» і вдруге переграла «Сєвєродончанку» - 3:1 (30:28, 25:19, 22:25, 25:17).

Завдяки цим успіхам наша команда зберегла другу сходинку в турнірній таблиці Суперліги та продовжує випереджати конкуренток з «Галичанки» на два залікові пункти. Саме з принциповими тернопільськими суперницями, та ще й на виїзді, лучанки зіграють уже наступними вихідними, щоправда, це буде півфінал Кубка України. А 3-4 лютого на «Волинь-Університет» чекає ще важчий виїзд – до чинних чемпіонок країни з «Хіміка».

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024