Не Водохрещам єдиним: лучани, які моржують щодня

20 Січня 2018, 11:32
Морж 7126 Джерело: http://voltv.com.ua
Морж

Частина лучан не пропускають жодного дня моржування.

Учасники Луцької міської асоуціації любителів зимового плавання та фізичної культури занурюються в ополонку щодня.

Олександр Лукашевський, який має восьмирічний досвід моржування каже, що до купання треба підготуватися фізично і духовно.

Здається, що ці люди не відчувають холоду. Насправді, відчувають, але до води ставляться, як до унікальної фізичної енергетчної субстанції, що несе позитив.

«Кожен день стараємось змивати з себе оту негативну енергетику. Якщо щось мене тривожить, організм сам знаходить причину, а я власними силами, резервом організму ту причину ліквідовує. І ось так виживаю і живу до сьогоднішнього дня», – розповідає морж з 15-річним стажем Петро Леонтьєв, який у 76 не звертається до лікарів.

На Водохреща тут варили куліш, яким пригостили близько трьохста осіб. 

«Ми хочемо, щоб влада трошки нас більше сприймала і більше з нами співпрацювала по питаннях вирішення проблем на річці, бо тут є проблеми зі сходинками. Ми б хотіли, щоб влада запрошувала нас на громадські слухання щодо тих проблем, які вона хоче вирішувати в Луцьку. Таким чином вдавалося б зробити більше корисного», – зазначає морж Олександр Лукашевський.

Після водних процедур любителі фізичних процедур переходять до вправ на спортмайданчику. Тим, хто вперше зважиться на таку купель, радять готуватися ще з літа.

«Я хочу, щоб волиняни приходили і ловили цей момент, коли вода ще не охолола. Це потрібно робити поступово, щоб не відразу потрапляти у воду. Треба це робити обережно з правильним підходом. Ну й звичайно не зловживати спиртними напоями», – ділиться досвідом морж з п'ятирічним стажем Олександр Майєр.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024