Про відомого волинського співака В’ячеслава Хурсенка почали писати книгу

20 Січня 2018, 08:30
Перше засідання щодо роботи над книгою про В’ячеслава Хурсенка 4808
Перше засідання щодо роботи над книгою про В’ячеслава Хурсенка

У Луцьку розпочинають роботу над написанням книги про відомого співака В’ячеслава Хурсенка.

Світлу пам’ять про волинянина, який помер 9 років тому, бережуть, організовуючи вечори пам’яті, концерти та фестивалі. До цього активно долучаються небайдужі люди та близькі чоловіка.

Великий вклад у  вшанування пам’яті Хурсенка зробив благодійний фонд «Рідна Волинь», зокрема його керівник Дмитро Глазунов. Команда фонду уже не раз влаштовувала заходи, де згадували відомого митця. Започаткували навіть осінній фестиваль пісень В’ячеслава Хурсенка, який проходить у Луцьку. До того ж, тепер його хочуть зробити  традиційним.

Книга стане найбільшою та найвизначнішою пам’яткою про композитора, автора та виконавця своїх пісень. Втілювати цю ідею в реальність будуть у рамках проекту «Честь маю» благодійного фонду «Рідна Волинь».

Керівник фонду Дмитро Глазунов говорить, що про написання книги повідомили ще у вересні на фестивалі:

«Ідея видати збірку віршів у дружини В’ячеслава Ольги була вже давно. Та разом з нею ми прийняли рішення зробити щось більше і ширше. Це має бути поема про відому людину, а не лише про його напрацювання. Анонсували це ще в вересні, а сьогодні починаємо роботу».

Також керівник фонду зазначив, що примітки щодо формату книги уже є. Крім того, у ній будуть розміщені вірші і пісні В’ячеслава Хурсенка, яких світ ще не бачив, і в цьому виданні їх продемонструють вперше.

Перше засідання щодо роботи над книгою про В’ячеслава Хурсенка
Перше засідання щодо роботи над книгою про В’ячеслава Хурсенка

Дружина Ольга Хурсенко розповіла, що В’ячеслав був особливо творчою людиною, адже його вірші знаходили і на газетах, і на серветках.

«У нього не було такого, як в істинних письменників, щоб все посортовано, періодично. Коли до нього приходило натхнення, він писав будь-де. Деякі матеріали я знайшла і зберегла, але, звичайно, це не всі. У нас вдома цілий куточок його нагород, фотографій, творчості. Насправді, ця книга – моя мрія, я дуже рада, що знайшлися люди, які реалізують її», - розповіла дружина В’ячеслава Хурсенка Ольга.

Ольга Хурсенко
Ольга Хурсенко

До слова, це не перша книга, яку видав  фонд «Рідна Волинь». Раніше Україна побачила книгу «Борис Клімчук: я син Волинської землі». Борис Клімчук був українським державним і політичним діячем, більшість життя працював на Волині.

Над книгою про В’ячеслава Хурсенка працюватимуть ті ж люди, які створили книгу про Бориса Клімчука. Зокрема, редактор обох видань – Ніна Долінчук.

«Спогади людей, фотографії – безцінні матеріали. Ми будемо буде вдячні за допомогу  і обов’язково знайдемо місце для цих документів у тексті», - зазначила Ніна Долінчук.

Дмитро Глазунов, Ніна Долінчук та Віталій Іваницький
Дмитро Глазунов, Ніна Долінчук та Віталій Іваницький

Книгу планують видати до річниці смерті Хурсенка у вересні.

Протягом лютого-березня редакційний склад збиратиме інформацію про життя Хурсенка. Допомогти може кожен, якщо Ви маєте якийсь стосунок або ж випадково натрапили на цікаві факти про співака, - передайте їх редакторам. Ви можете надіслати їх на електронну адресу фонду [email protected], занести на офіс фонду за адресою: Луцьк, вул. Шопена, 12а/3. Контакти: 24-11-02, 0503782705.

Варто зауважити, що у рамках проекту «Честь маю», який спрямований вшанувати пам’ять відомих людей, які творили історію Волинського краю, організували уже не один благодійний захід.

Серед героїв проекту: Рустам Хамраєв, Андрій Снітко, Віктор Чеблін, Борис Клімчук, Юрій Лелюков і, звичайно, В’ячеслав Хурсенко.

Марія ВАВРИНЮК

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром