За весь період у боржників за тепло вилучили мультиварку і телевізор

09 Лютого 2016, 08:36
2004 Джерело: www.volynnews.com

Найбільшими боржниками «Луцьктепла» є мешканці та комунальні підприємства, які уже ліквідували, стверджує керівництво підприємства.

Про це стало відомо у понеділок, 8 лютого, під час засідання тимчасової контрольної комісії міської ради з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло».

Заступник директора з фінансово-економічних питань ДКП «Луцьктепло»  Валентина Малютіна представила членам комісії список, у якому вказані топ-100 найзлісніших боржників. Вона зауважила, що борг мешканців перед «Луцьктеплом» становить близько 46 мільйонів гривень. Проте за борги протягом усього часу вдалося вилучити лише одну мультиварку і телевізор. Члени комісії з цього приводу вирішили перевірити роботу виконавчої служби.

Окрім того, боргують «Луцьктеплу» і комунальні підприємства, які уже ліквідовані. Таким чином тепер немає в кого вимагати повернення боргу.

Директор ДКП «Луцьктепло» Юрій Паращій зауважив, що до нього не одноразово зверталися колекторські компанії, які пропонували свої послуги, основною функцією яких є стягнення боргів з боржників. Проте діяльність колекторів не врегульована жодним спеціальним законодавчим актом, тому таку пропозицію поки не розглядають.

Нагадаємо, що через заборгованість перед «Волиньгазом» «Луцьктеплу» уже у понеділок, 8 лютого, обмежують газопостачання шляхом поступового відключення котлів на котельнях. 

До слова, через повідомлення «Волиньгазу» про відключення газопостачання ДКП «Луцьктепло» мешканці можуть залишитися без тепла та гарячої води

У коментарі Район.Луцьк перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що станом на 18:00 понеділка 8 лютого відбувалася нарада, де чиновники вирішували, що робити з боргом комунального підприємства перед «Вольньгазом».

Крім того, як один із варіантів покращення економічної ситуації на ДКП «Луцьктепло» називають ліквідацію котелень, які приносять максимальні збитки.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром