Лучанам пояснили, чому резервістам вручають повістки

19 Січня 2018, 09:00
Брифінг військового комісара області - Романа Кулика 6520
Брифінг військового комісара області - Романа Кулика

Резервісти першої черги отримують не бойові повістки, а повістки на проходження медичних оглядів.

Про це повідомив 18 січня, на брифінгу, військовий комісар обласного військкомату Роман Кулик.

На початку він зазначив, що весь військовий резерв Волині, більше ста тисяч, поділяється на три відділи за призначенням. Перший – оперативний резерв, другий – мобілізаційно-людський, третій – громадський.

«Основний – це оперативний. Він складається з двох частин: оперативний резерв першої черги та другої черги. Першої черги – це військовозобов’язані та резервісти, які призначені для доукомплектування бойових військових частин та інших формувань. Другої черги – призначені для доукомплектування військових частин в особливий період, а також загонів територіальної оборони», – пояснив Роман Кулик.

Обласний комісар пояснив, чому резервістам вручають повістки
Обласний комісар пояснив, чому резервістам вручають повістки

Роман Кулик зазначив, що e 2018 році планують провести 30-денні збори у дев’ятнадцяти військових частинах, 15-денні в одній військовій частині та одноденні – в двох військових частинах. Тому й зараз вручають повістки на медогляд, аби з’ясувати стан здоров’я резервістів.

За словами військового комісара, такі збори проводять, щоб військові товариші побачилися, та й загалом покращили свою військову підготовку. Вони дуже важливі в житті військовослужбовців.

Після проходження медоглядів, резервістам вручать уже бойові повістки. На них вкажуть дату прибуття в районний військовий комісаріат, з якого їх відправлять до місця проведення навчальних зборів.

На завершення Роман Кулик пояснив, що ніхто нікого не посилатиме на фронт, просто резервісти пройдуть певну військову підготовку. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром