Як студенти історичного факультету щедрували та водили вертеп: ретросвітлини

19 Січня 2018, 08:04
Щедрування студентів біля шопки 6468
Щедрування студентів біля шопки

Показали різдвяні свята «істфаку» на цікавих ретросвітлинах зі студентського життя.

Спільнота факультету історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки сьогодні об’єднує більше двох тисяч учасників, і їх більшу частину становлять випускники факультету різних років.

Час від часу студенти луцького «істфаку» різних років випуску надсилають адміністраторам спільноти цікаві ретросвітлини із студентського життя. Цьогорічні Різдвяні свята не стали виключенням.

Випускники різних поколінь поділились із користувачами мережі Facebook своїми спогадами про те, як в студентські роки вони разом з одногрупниками ходили щедрувати до викладачів тоді ще історичного факультету та водили Вертеп. Знаємо, що на історичному факультеті навчалось багато лучан, тому сьогодні хочемо поділитись з вами цими світлинами, можливо ви впізнаєте там своїх друзів та знайомих.

Коментар випускника Олега Савчука «Перший вертеп на історичному факультеті у Луцькому державному педагогічному інституті. Це було, здається, 28 грудня 1989 року. Тоді прийшов на це явище дивитися весь Інститут. Бо ж було непросто поламати сценарій. Адже вперше замість Діда Мороза прийшли Ангели та Королі. Це І-ІІІ курс. Я був режисером, Сергій Годлевський - гетьман Мазепа, козак - Петро Гарбар, тут і нинішній о.Микола Савчук, матінка Лариса і друзі що зголосяться самі. Христос народився!».

Вертеп на історичному факультеті
Вертеп на історичному факультеті

Фотографії від випускниці 1998 року Наталії Повзун. На світлинах студенти історичного факультету завітали пощедрувати до викладачки Алли Адамівни Дмитренко, яка коментує цю подію так «Відчинивши двері, я дуже злякалася і стала, як вкопана. Але «Пірат» однією рукою відсунув мене від дверей і всі зайшли до квартири. Здається, все було зовсім недавно. Але вже виросли діти і навіть подарували нам внука. Навіть у студентів вже дорослі діти. Життя триває». Серед тодішніх студентів на фото можна впізнати викладача Ярослава Богдановича Яроша.

Щедрування викладачів
Щедрування викладачів

На фото 2004 рік. Випускники 2005 та 2006 років історичного факультету завітали на Різдвяні свята до викладачки Оксани Миколаївни Карліної, яка сьогодні, про той вечір згадала так «З приємністю згадую щедрування студентів - щирих, добрих, відкритих. Вже й не пам'ятаю, що було написано на цій медальці, якою нагородили. Щасливого усім вам 2018 року!». Одна із щедрувальниць та випускниць Алла Охримович пам’ятає досі слова побажання, які тоді прозвучали у відповідь на щедрівки «У відпустку на Канари, з гарним настроєм на пари».

2
Випускники 2005 та 2006 років історичного факультету завітали на Різдвяні свята до викладачки
Випускники 2005 та 2006 років історичного факультету завітали на Різдвяні свята до викладачки

У 2017 Новому році студенти факультету вирішили продовжити традицію і під керівництвом викладачки Світлани Вікторівни Чибирак щедрували та вітали працівників лесиного вишу.

Сучасні студенти святкують Різдво
Сучасні студенти святкують Різдво

Щедрування біля шопки
Щедрування біля шопки

Щедрування студентів історичного факультету
Щедрування студентів історичного факультету

1
Різдвяне селфі
Різдвяне селфі

Джерело фото: https://www.facebook.com/groups/istfaklutsk/

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

 

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром