Луцьк у 2018-му навряд чи створить з кимось ОТГ, – експерт

18 Січня 2018, 10:58
Анатолій Пархом'юк 8896 Джерело: ВолиньOnline
Анатолій Пархом'юк

Створення об'єднаної територільної громади потребує прийняття рішень, а рішення приймаються не за один день. Тому сподіватися на об'єднання прилеглих сільських громад із Луцьком у 2018-му не варто, – переконує експерт з децентралізації, директор Центру розвитку регіонального самоврядування Анатолій Пархом'юк. 

Про це повідомив сайт ВолиньOnline.

За словами експерта, цьогоріч Луцьк навряд чи зможе приєднати прилеглі сільські ради, оскільки кроків у напрямку ефективного співробітництва з обох боків робилося небагато.

Вибір у обласного центру теж невеликий. Це або Прилуцьке, або Гірка Полонка. Інші населені пункти поблизу міста вже ствоили громади. У майбутному можна сподіватися на об'єднання міста зі створеною громадою, але ця перспектива наразі є дуже віддаленою.

В Україні наразі вже існує досвід об'єднання ОТГ з іншою ОТГ. Але всі вони створені ще на початку впровадження реформи – у 2015 році. 

Іншим шляхом до розвитку обласного центру та прилеглих населених пунктів є так зване міжмуніципальне співробітництво. Коли громади реалізовують спільні взаємовигідні проекти та створюють спільні комунальні підприємства. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром