Хор імені Верьовки зірвав аншлаг та бурхливі овації лучан

18 Січня 2018, 09:55
Гопак в польоті 9760
Гопак в польоті

Концерт зібрав повну залу обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Багатством колориту танців, музики й української мелодики лучани насолодилися у середу, 17 жовтня.

Цей хор відомий у всьому світі. Найбільший український професійний хор має в репертуарі понад тисячу творів. Основу репертару складають український фольклор, пісні й танці народів світу.

Всі місця були заповнені, а дехто навіть слухав артистів стоячи. При цьому серед слухачів були як представники старшого покоління, так і зовсім юні хлопці з дівчатами, маленькі дітки.

1
Повний зал глядачів
Повний зал глядачів

Кожен вихід на сцену – не просто пісні, митці вправно танцювали, грали на музичних інструментах й вітали присутніх зі святами.

1
Українські народні танці
Українські народні танці

1
Хлопці з дівчатами танцюють народний танець
Хлопці з дівчатами танцюють народний танець

Окрім відомих, усіма улюбленах українських пісень і народного танцю, гопака, артисти порадували грузинським, румунським, таджицько-кримськотатарським та іншими танцями народів світо. Красиві рухи вдало доповнювали колоритні костюми з усіма особливостями вишиванок, уборів і прикрас кожного з народів.

Не обійшлось у цей різдвяно-новорічний період свят і без колядок, щедрівок, віншувань. «Нова радість стала», «Добрий вечір тобі», «Щедрик» та ще ряд обрядових пісень виконав славетний хор. До слова, одну з колядок, північноамериканську, заспівали англійською мовою.

При виконанні більшості пісень лучани вголос підспівували, знімкували, а інколи й підтанцьовували. Частими були й вигуки «браво», «молодці» та захоплені посвистування.

Коли ж хор співав найбільш знані пісні, вставав весь зал.

Артисти хору
Артисти хору

 

Наприкінці виступи артисти хору з віншуваннями й щирими усмішки побажали усім присутніх всіляких гараздів та заспівали «Многая літа».

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024