У Луцьку серйозно візьмуться за таксистів на «бляхах»

17 Січня 2018, 12:26
Таксі на іноземній реєстрації 1877
Таксі на іноземній реєстрації

Рейди на таксистів з європейскими номерами хочуть робити спілно з прокуратурою та фіскалами.

Водії авто на іноземній реєстрації, що незаконно займаються перевезенням пасажирів, заважають розвитку «чесного бізнесу» луцьких таксистів. Про це говорив голова Волинської асоціації перевізників таксі Сергій Романчук під час круглого столу у вівторок, 16 січня. 

Автомобіль в режимі «транзит» не можна використовувати у комерційних цілях. Річ у тім, що такі водії не сплачують у міський бюджет жодних податків, та не мають перед пасажирами ніякої відповідальності. Перша смертельна ДТП цього року у Луцьку сталася саме з вини таксиста на іноземній реєстрації. 

За словами Романчука, водії з ліцензією платять податки і страхові збори, а «бляхери» в той час просто заробляють гроші, забираючи потенційних клієнтів від легального перевізника. 

«Робота на легальних службах впала. Водії кажуть, що простіше купити машину на «євробляхах», і нікому нічого не платити. І мати прибуток», – розповідає Сергій Романчук. Він просить зібрати круглий стіл, на якому підняти питання контролю пасажирських перевезень службою таксі. Чоловік пропонує відновити рейди, які раніше проводилися в місті. Спільно з працівниками ДФС та прокуратурою патрульні поліцейські, за його словами, повинні зупиняти, виявляти і карати порушників. 

Інша проблема полягає у механізмах виявлення таких порушень. Адже авто без «шашки» на даху зупинити такого таксиста нема підстав. 

Детальніше питання планують обговорити під час наступного круглого столу.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром