В Аматорській баскетбольній лізі Луцька – двовладдя

14 Січня 2018, 18:00
«Володимирівка» - одна з команд-лідерів АБЛ після третього туру чемпіонату 6040 Джерело: АБЛ
«Володимирівка» - одна з команд-лідерів АБЛ після третього туру чемпіонату

Після третього туру змагань зі стовідсотковим показником йдуть «Володимирівка» та «Чаклуни».

Уже на свято Василя можна констатувати – волинський баскетбол «вийшов з відпустки», а одразу п’ять поєдинків третього туру АБЛ-2018 стали окрасою такого початку року для її учасників. Особливо якщо врахувати те, що «незадіяних» колективів серед десяти команд чемпіонату після 13 січня не залишилося…

Старт ігрового дня вийшов по-справжньому бойовим, а гру колеги-очевидці охрестили «битвою Андрія Литвиненка та Петра Глушка». Так, у матчі «Чаклунів» та «Університету» (на секундочку, учасників лідерського «тріумвірату» після другого туру першості) можна було спостерігати саме такі змагання досвіду та молодості. У підсумку, своє взяли перші (88:71), а результат забезпечило тріо, у якому крім Литвиненка (21 очко) «заряджали» Юрій Карпенко (26 очок) та Василь Чиж (21 очко). Ті ж таки 26 очок Глушка, як і допомога Іллі Бедлінського та Володимира Шевчука, не допомогли «студентам» зберегти переможну ходу, тож на наступний тур «Університет» уже не вийде у якості лідера Аматорської баскетбольної ліги.

Одним із найкращих у поєдинку «Чаклунів» та «Університету» був Андрій Литвиненко
Одним із найкращих у поєдинку «Чаклунів» та «Університету» був Андрій Литвиненко

 

От від кого очікували підтримки такого стовідсоткового показника «Чаклунів», то це від «Володимирівки». Утім, суперники були не з легких – «ЛНТУ» з Юрієм Шкондею у повній бойовій готовності. Та й сам колектив з Володимир-Волинського району мусив обходитися без Дмитра Швагринського, тож гравці у блакитній формі раз за разом програвали підбирання Вадиму Гололобову, Олександру Марчуку та Вадиму Басюку.

Ну а сам поєдинок минув під яскраво виражене протистояння лідерів обох команд та добре знайомих по «Волиньбаскету» гравців – Едуарда Федчука та Юрія Шконді. Вони настільки часто грали одне проти одного, що навіть встигали спілкуватися між собою (автор цих рядків не здивується, якщо вони розповіли одне одному по декілька анекдотів). І за підсумками першої половини гри краще вийшло якраз у десятого номера «ЛНТУ» - Шкондя самотужки набрав перші 15 очок власної команди, а в подальшому його дії забезпечили «політехам» перевагу перед великою перервою – 43:49.

1
Ось така самовіддача Едуарда Федчука забезпечила «Володимирівці» перемогу над «ЛНТУ»
Ось така самовіддача Едуарда Федчука забезпечила «Володимирівці» перемогу над «ЛНТУ»

 

Погано, що у розвиток такого класного матчу вимушено «вписалися» травми. Пошкодження коліна у Вадима Басюка залишило без заміни Олександра Марчука, а травма Івана Веселовського – без можливостей для ротації усю команду «ЛНТУ». А тут ще й до куражу Федчука додалася спокійна та впевнена гра Володимира Коцька. Саме їхні 59 очок на двох забезпечили «Володимирівці» комфортну перевагу до кінця поєдинку. Юрій Шкондя старався з усіх сил та навіть виграв персональну «снайперську» дуель у Федчука (41:35), однак до фінальної сирени ліквідувати відставання так і не вдалося – 86:82 на користь лідерів чемпіонату.

Свою першу перемогу цього сезону гравці з «Політеху» все ж здобули – над новачками ліги з «Турійських турів», які у свою чергу проводили другий поєдинок поспіль. Юрій Шкондя накидав солідні 39 очок, а самі представники технічного вузу дали пограти й суперникам, тому на табло ніхто не побачив розгрому – 91:83 на користь «ЛНТУ». «Турійські тури» ж перед цією грою у малорезультативній битві новачків сезону ледь-ледь впоралися з «Камінь-Каширським» - 49:47.

Гравці «Каменя-Каширського» (у біло-червоній формі) нарешті дебютували у Аматорській баскетбольній лізі Луцька
Гравці «Каменя-Каширського» (у біло-червоній формі) нарешті дебютували у Аматорській баскетбольній лізі Луцька

 

А от «Камінь-Каширському» протягом наступних тижнів буде над чим працювати: хлопці геть опустили руки у останніх чвертях поєдинку проти червоноградського «Шахтаря», за що були покарані чи не найбільш розгромною поразкою у лізі – 37:80. Утім, тенденція додання районних команд до складу Аматорської баскетбольної ліги – суцільний позитив, адже й гравці з Каменя-Каширського та Турійська відтепер зможуть переймати досвід від старших та досвідченіших колег прямісінько на майданчику. Та й лише кінець сезону покаже, на яких підсумкових місцях у таблиці вони опиняться.

Уже наступного тижня за сценарієм аматорських дорослих команд у Луцьку обіцяють проводити й шкільну баскетбольну лігу. Тож надовго без цікавого баскетболу в обласному центрі Волині люди не залишаться… 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром