Лучанин назвав безвіз «троянським конем з польським акцентом»

12 Січня 2018, 08:10
Троянський кінь українського безвізу 7451
Троянський кінь українського безвізу

Роздуми про безвіз для українців опублікував у мережі Facebook користувач Павло Цапюк. Текст допису подаємо без змін. 

«Безвіз мені дуже схожий на такого собі Троянського коня з польським акцентом:

– Польща збільшує свій трудовий ресурс, а в багатьох випадках і населення - за рахунок українців, хіба не так?
– При цьому умови працевлаштування в Польщі часто є такими, за що в Німеччині/Швейцарії (як приклад) працедавець би був дуже жорстко оштрафовний.
– Є купа випадків, коли умови поселення працівника просто рабські - особисто мого знайомого поселили в одній кімнаті з чужою подружньою парою з України... розумієте???
– Низькокваліфікована робоча сила насправді, щоб шось суттєве відкласти і привезти додому за 2-3 місяці, змушена працювати за межею нормального - 10-15 годин на добу.

Так, це далеко не абсолютна практика; звісно є люди, що наполегливою працею отримують і гарні умови і більше 1000євро на місяць. І так, ці люди, фактично, самі собі ж не вороги, щоб повертатись колись в Україну... скоріш за все, за ними з часом виїде сім’я, ось і мінус українці і плюс до поляків через пару поколінь.

Підприємства в Україні сьогодні не можуть конкурувати рівнем зарплати із сусідньою Польщею, тому нас неминуче чекає серйозна криза, яку супроводжуватиме згортання виробництв, серйозне здорожчання вітчизняних товарів, а сам факт зменшення фактичного постійного населення країни - про його наслідки навіть страшно подумати.

Є офіційна статистика, скільки людей за час біометричного, так би мовити, безвізу, виїхала додатково на заробітки. Мільйони?

Я ж не панікую, правда? Стараюсь констатувати факти, з якими стикаюсь я через своє оточення.

А що ви про це все думаєте?», – пише користувач.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром