Боратин: може з’явитись медичний центр для мешканців ОТГ

11 Січня 2018, 20:36
На зустріч прибули представники чотирьох об’єднаних територіальних громад 3177
На зустріч прибули представники чотирьох об’єднаних територіальних громад

Представники чотирьох об’єднаних територіальних громад навколо Луцьку зібралися разом, аби обговорити майбутнє медичного обслуговування мешканців ОТГ.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

На зустріч прибули очільники Княгининівської, Заборольської, Боратинської та Смолигівської об’єднаних територіальних громад. Про ідею створення спільного центру первинної медико-санітарної допомоги розповіла очільниця Княгинівської ОТГ Олена Твердохліб.

Вона переконана, що слід забезпечити мешканців об’єднаних територіальних громад якісними медичними послугами, а при цьому лікарі не мають бути господарними. З’явитись такий центр, згідно з попереднім обговоренням, може у Боратинській ОТГ. Обслуговувати такий центр зможе близько 30 тисяч населеннях вказаних чотирьох об’єднаних територіальних громад. Нині поява такого центру перебуває на стадії обговорення.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк наголосив на важливості оптимізації бюджетів медичної структури в ОТГ. Експерт із децентралізації Оксана Урбан зауважила про важливості секторальних реформ та міжмуніципального співробітництва, адже саме завдяки останньому можна реалізувати такий центр.

Експерт із муніципальних послуг Петро Лавринюк додав, що під час створення такого центру дуже важливо помізкувати над ймовірною структурою центру та його фінансуванням.

Під час зустрічі керівники волинських об’єднаних територіальних громад поспілкувалися про різноманітні механізми покращення надання медичних послуг в ОТГ, монетизацію пільг та транспортне забезпечення в громадах.

Нагадаємо, що Центр розвитку місцевого самоврядування створений за підтримки Програми ЄС для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, який забезпечує всебічну підтримку функціонування вже діючих ОТГ, а також сприяє утворенню нових територіальних громад в області.

Додамо, що Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром