«Це не зоозахисники – це зоотерористи», – Дана Новарчук

11 Січня 2018, 16:53
Дана Новарчук 4993
Дана Новарчук

Звинувачення у фінансових махінаціях у бік директорки КП «Ласка» Дани Новарчук лунали від луцьких активістів зоозахисних громадських організацій. Члени організації «Волинське об'єднання зоозахисту» написали критичний пост у Facebook, у якому називають ГО «Волинське товариство захисту тварин» шахрайською організацією, а колишню його очільницю – нині директорку комунального підприємтва – звинувачують у привласненні волонтерських коштів.

Журналісти Району взяли коментар у «головної героїні» допису Дани Новарчук. Посадовиця усі звинувачення активістів заперечує. 

«Таких людей не можна називати зоозахисниками – вони зоотерористи. Вони висувають якісь вимоги, незрозумілі звинувачення, і цим тільки шкодять тваринам. Тепер людина, яка хотіла взяти тваринку, завагається, і кіт чи собака так і не отримають нового дому.

Просто когось обізвати без документів і доказів – неправильно. ГО працює прозоро, і за всіма звітами можна без проблем звертатися. Ми нічого не приховуємо. Через цих «активістів» у нас були десятки перевірок, і жодна з них, до речі, не виявила порушень.

Стосовно тієї фрази, де кажуть, що я просилася бути головою організації. Я не хотіла бути головою. Вони самі мене попросили. Самі зверталися за кожну дрібницю до мене, ніхто самостійно не хотів цим займатися. Я в цій організації зупинила відстріл собак у місті. А ці люди вже давним-давно із незрозумілих причин виставляють звинувачення. Це, мабуть, якась їхня особиста образа чи заздрість, бо ми щось робимо, і в нас виходить, а вони не роблять.

До слова, я пропонувала їм співпрацювати. Зробити щось самостійно. Навіть пропонувала допомогти «вибити» земельну ділянку під громадський притулок, але вони відмовились, бо це треба працювати. А критикувати когось іншого, і нічого не робити самому – це дуже легко», – розповіла у коментарі директорка КП «Ласка». 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром