Старе місто: хочуть визначити межі по-новому

09 Липня 2015, 19:27
4920

Потрібні гроші на нову інвентаризацію земель історико-культурного заповідника "Старий Луцьк", але не знають, скільки.

У заповіднику досі не визначені чіткі межі, а, отже, нема чіткого розуміння, які об’єкти відносяться до заповідної зони. Це ускладнює ведення державного земельного кадастру. З метою уточнення даних про земельні ділянки потрібна інвентаризація.

Керівник технічного бюро кадастру Олександр Холодков на засіданні тимчасової контрольної комісії міської ради щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника розповів, що  у 2005 році з держбюджету вже було виділено 53 тисячі гривень на встановлення меж заповідника та інвентаризацію земель на його території. Фактично, тоді надійшло 40 тисяч гривень, які були витрачені на інвентаризацію та геодезичні роботи в заповіднику.

Однак документація вже втратила свою актуальність. Проте і ту попередню інвентаризацію до кінця не довели, тож межі заповідника вже десять років залишаються розмитими. Саме тому виникає потреба повторного проведення цієї процедури, а, відповідно, і виділення нових коштів.

Коли ж депутати хотіли уточнити про необхідну суму для фінансування нової інвентаризації, то виявилося, що Олександр Холодков не готовий її назвати. Чиновник також дуже невпенено себе поводив, коли депутат Андрій Козюра запитав, на що втратили 40 тисяч гривень, які отримали попереднього разу. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром