Луцький двір: на вулиці Гулака-Артемовського ніхто не хоче гуляти

04 Лютого 2016, 15:58
4829

На вулиці Гулака-Артемовського, 19 двір зовсім не облаштований, тому мешканці будинку відмовляються там гуляти.

Батьки обирають для прогулянок подвір'я інших будинків. На їхньому майданчику немає ні гойдалок, ні пісочниць – нічого з того, що так необхідно дітям. Тому кажуть, що малечі не цікаво гратися на майже «голій землі».

І справді, на подвір'ї замість гірок та гойдалок декілька десятків років тому спорудили лише одну «павутинку». Однак, зараз вона знаходиться у поганому стані: фарба стерлася, а металеві частини конструкції заіржавіли.

1

Ще однією проблемою є те, що у дворі вже впродовж багатьох років не споруджують пісочницю. Поки у деяких квартирах велися ремонтні роботи, залишки піску залишали під будинком. А зараз навіть натяку на існування місця для гри немає. Дерев'яні дошки розсохлися, тому їх забрали, а сама пісочниця заросла травою.

Варто зауважити, що жителі будинку пам'ятають про те, як кілька місяців тому з даху впала бетонна плита і залізні ринви. Останні тут же викрали і, ймовірно, здали на металобрухт. Туди ж забрали й металеву частину гірки.

1

«Плиту не порушили, певно не змогли перенести. А от труби, звичайно, забрали», ‒ каже мешканка будинку Надія.

Лавка, де колись на розмови збиралися місцеві пенсіонери, зараз похилилася. Дерев'яні стовпчики розсохлися і надто глибоко вросли у землю. Тому в теплу пору року люди похилого віку змушені теж шукати зручного місця у інших дворах.

«Колись усе було зовсім по-іншому. Були гірки, пісочниця. Батьки гуляли з малечею, старші могли гратися самостійно. Я досі пам'ятаю їхні шумні ігри під вікнами майже до ночі. В останні роки дітей у будинку стало менше. Певно, тому й подвір'я занедбали», ‒ каже мешканка будинку  Надія.

Мешканці будинку стверджують, що у зимову пору двірник та місцевий ЖКГ сумлінно виконують свої обов'язки щодо прибирання двору.  Сміття вивозять вчасно, тому у дворі чисто. Восени у дворі прибирають побутове сміття, однак, листя не вивозять. Улітку подвір'я заростає травою.

«Трава сягає ледве не пояса. Хіба так важко знайти кошти на косіння? Для реконструкції проспекту Волі знайшли ж. Для того, щоб добре обладнати двір теж, до речі, коштів треба не багато», ‒ каже мешканець Олександр.

Якщо ви бажаєте розповісти про цікавинки або проблеми вашого двору, залишайте адреси у коментарях.

Читайте також: Луцький двір: на Волі, 43 діти до садочка не йдуть, а «пливуть»


Коментарі
04 Лютого 2016, 18:29
вам ремонти доріг біля будинків в цілому мікрораоні зробили а вм все мало)))весь луцьк якщо хоче гарний двір склалдається по 50 грн. і має все що треба але ж де там краще плакатись все проало....а ще є палиця який свої майданчики спортивні ставив напишіть...а сидітти і нечорта не робити це совковий сенталітет
04 Лютого 2016, 18:40
Все чекають хто би то нам щось зробив . Шукають винних і зобов'язаних. А що самі ДЛЯ СЕБЕ І СВОЇХ ДІТЕЙ ви зробили?!
04 Лютого 2016, 18:52
Нехай починають робити щось самі, як в інших дворах.. А жек як не робив так і робити нічого не хоче. Козирьок біля 21 будинку лежав більше 13 років...
04 Лютого 2016, 20:22
Доведеться погодитись із попередніми коментарями. Влада у нас завжди була щедра лише на пусті обіцянки й навряд чи допоможе вирішити цю проблему. Країна в нас така. "Спасение утопающих — дело рук самих утопающих", тому поки власноруч не доведете до ладу свій дворик, в такому жалюгідному стані він і залишиться.
04 Лютого 2016, 20:45
Коли хотіли поставити невеликий продуктовий магазин і зробити ремонт прибудинкової території та обладнати дитячу площадку то "активісти" з цього будинку погрожували лягти під кран і нічого не дозволяли робити -щоб все залишалось як є,бо це їхня територія, а коли щось потрібно реально самим зробити то плачуть,та скаржаться, що хтось повинен цю територію доглянути і вкласти власні гроші в реконструкцію. Так не буває, потрібно зрозуміти що на халяву сир лише в мишеловці.
04 Лютого 2016, 21:00
Варто було б вже звиольгакнути до "ідеального" порядку В нашій країні. Вистачить нарікати на владу і чекати погоди з моря. Почніть з себе.
04 Лютого 2016, 22:30
Якби не автомобілі на одному з фото, то здавалося б, що це чорнобильська зона... Шановні, скиньтеся по пару гривень, купіть банку фарби, трохи пофантазуйте разом з дітьми і буде вам дворик! Ще й задоволення отримаєте. До слова, у своєму дворі на пр. Волі ми так і зробили.
04 Лютого 2016, 23:58
Шановне панство! Пройдіться по районам Луцька- побачите реальну ситуацію. Сумніваюсь, що мешканці будинку замовляли фотографа для написання цієї статті))) Якщо реально щось потрібно- вирішується по-другому))) сміх та й годі))) А генделик в дворі- зайвий)))
05 Лютого 2016, 00:16
Шановні журналісти, а чого ви не висвітлюєте проблему,як там хотіли поставити генделек із літнім майданчиком літом 2015 року? як всі мешканці протестували?як горку дитячу знесли і стовбці для одягу "підприємці які хотіли ставити генделик". Чи вам гроші заплатили за цю статтю?Інтернет видання підтримує рейдерські захвати і не законні спорудження для генделиків?
05 Лютого 2016, 00:26
Живу тут . Повністю погоджуюсь з поперднім коментарем!!! Здуріти можна, що твориться. Дійсно , можна зробити лише один висновок: стаття замовлена тими, хто хоче поставити "генделик", магазин, так би мовити! Жодні мамочки, ніхто не оголошував нагальні ,термінові збори з питанням "облагородити" двір. Та й про що мова?? на вулиці грип,карантин, які гуляння??? і що це взагалі: "з даху впала плита".А це нічого, що плита впала від старого козирька над під'їздом. І добре,що впала під час ремонту дороги, а не в звичайну днину комусь на голову! Двір- не проблема зробити. Питання до журналістів таке: яка ціна статті неправдивої на замовлення? Чому не були поставлені до відома мешканці будинку,не було повішено оголошення? це що за невігластво, припертись, перепрошую, зробити спаскуджені фото, і хто взагалі дав право розкривати рота та писати щось про те, куди не відносишся??? Агов, писако, скільки забашляли???
05 Лютого 2016, 00:31
Пишучі таку статю, було б доречно коментарі самих мешканців, їхні фото, і не одного, а декількох. А то ,як спеціально, нікого не має. Журналісте,ви побоялись подивитись в очі мешканцям?? А,може, тут завтра почнеться капітальний ремонт,а? От в когось бодай щось було запитане? ні,не було. І лише по тій причині, що хтось цю статтю замовив. Ой,що ж це робиться в державі то? Двір великий, хтось вже точно око на землю наклав заради отаких "генделиків". Мешканці, не зволікайте, не бійтесь, бірітеся! А журналюгу за таке непогано було ліцензіі лишити, знайшовся продажний працівник
05 Лютого 2016, 00:32
Наші двори біля будинків -це дзеркало того,що робиться в нашій країні.Мешканці будинків платять за утримання будинків,але все ж повинні скидатись на благоустрій двору.Подивіться хто живе в таких дворах,де в основному будинки-"хрущівки".В основному пенсіонери,які живуть на 1000-1200 грн.Спробуйте з них зібрати 50 -100 грн.Але що тепер махнути на них рукою-хай доживають.Дуже радує те ,що ця тема небайдужа людям,виходячи з того скільки коментарів.А асфальт в нашій краЇні має бути мабуть тільки біля будинків депутатів.Дякуючи тому ,що в нас часто відбуваються вибори,то і Гулака за 30 років дочекалась на асфальт.
05 Лютого 2016, 00:35
та задовбали! шукають продажних журналюг,які за гроші продадуть всіх і все, а потім- тиць-здиць- територія і не двора, а у приватній власності. а там вже і генделикі.і мотелі, і що в голову прийде. А кому не видно зв'язку, то добре подумайте над ситуацією. Є стаття, ніби від мешканців будинку,які незадоволені прибудинково територією, але,насправді, самі мешканці не в курсі про існування такої статті. Якщо мешканці не замовляли цю статтю та вперше чують про неї, то звідки взагалі узявся журналіст та написав про це? А просто гроші заплатили. Продажна країна, нічого не помінялось!!! Робимо зміни у суспільстві, геть з роботи продажних журналістів!!!! Слава Україні!!!!
05 Лютого 2016, 01:42
Цікава стаття. Хто замовив??? Для чого??? Я проживаю саме у цьому будинку, коли встигли сфотографувати майданчика, цікаво, бо мої вікна саме туди виходять. Ніхто з мам цього будинку ні сном, ні духом про це дійство. Відповім одному з коментарів, дашок не від старості впав, а ремонтники доріг своїми махінами вирвали з корнями з будинку, а потім бігом цеглою дірку в будинку заробляли. Дашок який лежить ніхто з ЖЕК забрати не можуть, на це потрібна спецтехніка. На рахунок облаштування, я писала заяву на облаштування, сусіди писали, і збирали підписи, хто погоджується на майданчик, і хто згідних скинутись, так ось, батькі дітей, які мешкають у цьому будинку, на весну хочуть і я в тому числі його по можливості привести до ладу! І ще, між 19 та 17 будинком є майданчик в якому ми всі гуляємо, облаштовуємо, замовляємо пісок, купуємо фарбу, все оновлюємо, побудували машину, колеса папи попривозили, навіть мами вкопували, прибираємо той майданчик самі, особисто я це і роблю, це для тих хто пише щоб самі все робили. РОбимо!!! Бо це для наших діток!!! А ця стаття дасть про себе знати, я впевнена в цьому!
05 Лютого 2016, 11:39
Шановні журналісти інтернет видання у Вас криза із статтями? Що почали писати статті під заказ за гроші? Чого ви не опитали проблеми району цього? Чи мешканців будинку щодо даної дитячої площадки(земельної ділянки)? Якщо взяти статистику даного будинку там проживають люди пенсійного віку, які і так живуть у складних умовах із нинішніми цінами на харчі, комунальні послуги та ліки. Тут проблема полягає у наступному: рік чи два тому хотіли поставити магазин із літнім майданчиком проти якого були протести. Бо підприємець не мав жодних дозволів на землю та на металеву конструкцію в дану ситуацію втручався також депутат міської ради Поліщук І.І., який разом із жителями даного будинку не дозволив встановлювати незаконний магазин. А підприємець підробляв підписи жителів даних будинків що ніби не проти вони щодо такого магазину. Ну коли жителі взнали зібрали підписів набагато більше, бо я не думаю що комусь хотілося, щоб зробили із двору, двір для любителів пивка для правопорушень якими так район славиться і замає місце лідера у Луцьку.<br/>Де ви журналісти були тоді? Коли це все відбувалося?<br/>Чи ви Інтернет видання разом із своїми журналістами підтримуєте таких підприємців і пишете за гонорари їм статті? А потім всі дружньо висвітлюєте кримінологічну ситуацію у Луцьку?<br/>Ви думаєте люди наскільки тупі, що не розуміють для чого ця стаття написана? ГАНЬБА ВАМ І ВАШОМУ ІНТЕРНЕТ ВИДАННЮ ІЗ ДАНИМ ЖУРНАЛІСТОМ ХТО ПИСАВ ТАКУ СТАТТЮ.
05 Лютого 2016, 11:46
І правильно, що пишуть про звичайний двір. Такі двори майже всі на цій вулиці. Дякую журналісту, що звернув увагу. Судячи з коментарів це заділо багатьох.Думаю, що так ми прийдемо до кращих змін. Шкода, що ЖЕКи стоять в стороні і роблять вигляд, що їх це не стосується. Гроші за отримання будинків отримали, а які роботи вони виконали??? В цому будинку не пам&quot;ятаю про якісь зміни (крім асфальту-і то не відомо ще за чиї кошти)
05 Лютого 2016, 13:52
Цікаво, люди щось мають в планах на цей двір? Про інші писали, таких обурень не було. А журналісти правильно роблять що фотографують такі двори, нехай наші люди бачать і можливо наша влада щось побачить і почне щось робити. Та до речі, це не тільки на Гулака таке робиться, подивитись по всьому місті, то їх буде сотні. Ми також за свої гроші робили ремонт в своєму підїзді, а питається в задачі чи МИ це повинні були робити??? Для чого ж тоді славнозвісний ЖЕК???
05 Лютого 2016, 14:16
Щиро дякую журналісту за статтю. Накінець хтось звернув увагу на цей двір. Боляче дивитись на цей безлад , згадуючи як у дитинстві тут було чисто, гарно та затишно. Звісно,що мешканці кожного будинку повинні дбати про благоустрій свого під'їзду та двору,а де ж кошти ,які ми платимо за утримання будинку та чому в сусідньому будинку зовсім інший стан двору? Там що живуть не такі ж люди ,як тут.<br/> А тепер звертаюсь до пана Владислава! Якщо ви є читачем Району , то маєте зауважити, що журналісти видання висвітлюють стан різних дворів міста - хороших та занедбаних. Ваша &quot; ганьба &quot; ні до чого !!! <br/> Молодці журналісти!!!
05 Лютого 2016, 20:57
От журналіст і прокоментував, під ніком &quot;лариса&quot;. А реальні прізвище та ім'я?? ау,журналісте,з'явись!
06 Лютого 2016, 14:59
та це маразм таке писати!!ви що?ми жителі самі зробимо майданчик для наших дітей,бо вже надіятись на когось не варто.нехай лише стане тепліше закіпить робота особисто в мене у підвалі з десяток шин тримаємо для того щоб облаштувати двір.а те що хтось поклав око на шматок дворовоі ділянки це факт тому і пишуть нісенітниці по типу ми жителі нічого тут робити не будемо,та в нас і ніхто не питав!!!а ще цікавить хто така Надія в якоі брали коментарі?????
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром