Гущанська: поліцейські затримали розбійника, який з ножем напав на пенсіонерку

03 Лютого 2016, 20:24
1599

На 71-річну лучанку посеред дня напав невідомий чоловік, який увірвався до її помешкання та, погрожуючи ножем, зняв з бабусі золоту каблучку.

Трапився розбійний напад в понеділок, 01 лютого близько 12 години на вулиці Гущанська, повідомляють у секторі комунікації волинської поліції.  

У повідомленні йдеться, що розбійника поліцейські затримали менше ніж за добу. Як з’ясували згодом, потерпіла проживає сама, крім цього пересувається лише на милицях. Двері її помешкання були відчинені. Вранці чоловік безперешкодно зайшов до будинку пенсіонерки, приставив до її шиї ніж і зняв з руки золоту прикрасу.

Аби унеможливити виклик правоохоронців, розбійник розрядив її мобільний телефон та від’єднав від пристрою сім-картку. Тож, за допомогою потерпіла звернулася майже через дві години після скоєння злочину.

«Незважаючи на те, що повідомлення про розбій до чергової частини надійшло надто пізно, на розкриття злочину були кинуті практично всі сили та засоби, – розповідає Ігор Муковоз, начальник Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області. – Завдяки злагодженим діям правоохоронців зловмисника затримали. Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Підозрюваного затримали у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз вирішується питання щодо обрання йому найсуворішої міри запобіжного заходу».

Розбійником виявився раніше судимий за крадіжки 30-річний мешканець Хмельницької області.

Викрадену прикрасу зловмисник здав у ломбард. Каблучку правоохоронці вилучили й повернуть пенсіонерці.

Нині у справі триває досудове розслідування. Поліцейські встановлюють причетність  розбійника до скоєння інших злочинів на території міста та області.




 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром