ТОП-10 місць, куди можна піти луцьким школярам на канікулах

02 Січня 2018, 14:56
Куди піти дітворі на канікулах у Луцьку 20227
Куди піти дітворі на канікулах у Луцьку

Зимові канікули – справжнє свято та чудовий подарунок для школярів.

Під час новорічних та різдвяних свят хочеться відволіктись від домашнього завдання, розважитись та насолодитись зимою. 

У ці дні панує особлива атмосфера, усе місто світиться вогнями, близькі зустрічаються за святковим столом, а дітвора радіє снігу та подарункам. Аби луцькі діти не просиділи усі канікули вдома, Район.Луцьк пропонує підбірку чудових місць, які можна відвідати у вільний від навчання час.

1. ТЕАТРАЛЬНИЙ МАЙДАН

Адреса: Театральний майдан

Театральний майдан — центральний і головний майдан Луцька, місце розташоване на перетині семи вулиць. Тут відбуваються головні громадські, розважальні, культурні події.

У зимовий період тут вбирають новорічну ялинку та прикрашають площу цікавими святковими локаціями. Це перетворює майдан на чудова місцина для радісних фотографій та веселого проведення часу.

Новорічна атмосфера на Театральному майдані у Луцьку
Новорічна атмосфера на Театральному майдані у Луцьку

2. ЗАМОК ЛЮБАРТА

Адреса: Кафедральна, 1а

Історія Замку налічує близько шестиста років, за цей час він став головною візитівкою Луцька. Його відвідують як туристи, так і жителі міста.

Замок має три високі прямокутні вежі: В'їзну, Стирову та Владичу. Відвідувачі можуть оглянути експозиції єдиного в Україні музею дзвонів, а також книги та художнього музею.

Замовивши екскурсію, можна піднятись на найвищу вежу Замку (27 метрів), або ж оглянути фундаменти давньої церкви Іоанна Богослова – православної святині Лучеська, розташованої на замковому подвір'ї.

Луцький замок посів перше місце у категорії «замки» Всеукраїнського конкурсу «Сім чудес України: замки, палаци, фортеці».

Засніжений Луцький замок
Засніжений Луцький замок

3. СТРІЧКОВИЙ ЛАБІРИНТ

Адреса: Карбишева, 1, «Адреналін Сіті»

Такого стрічкового лабіринту, як у Луцьку – немає ніде в Україні. Між входом і виходом – 100 кілометрів кольорових стрічок, заплутаних ходів та яскравих вражень.

У приміщенні немає ніяких звичних для лабіринтів орієнтирів: кімнат і закутків, які допомагають вибратися з простору. Стіни, підлога і стеля червоного кольору – перехід між ними непомітний для ока. Заплутані ходи з яскравих стрічок створюють ефект нескінченності і невагомості.

Стрічковий лабіринт «Хамелеон»
Стрічковий лабіринт «Хамелеон»

4. ГАЛЕРЕЯ МИСТЕЦТВ

Адреса: Лесі Українки, 24

Луцька галерея мистецтв знайомить лучан та гостей міста із творчими доробками художників Волині, їх біографією та особистістю.

У галереї часто відбуваються персональні та групові виставки. Тож, зали галереї – чудова можливість для юних художників, щоб презентувати свої  твори, власний мистецький стиль та отримати фідбек від глядача.

Тим, хто полюбляє блукати серед картин, радимо відвідати це місце.

Галерея мистецтв
Галерея мистецтв

5. МУЗЕЙ ТЕХНІЧНОГО ПРОГРЕСУ

Адреса: Карбишева, 1, «Адреналін Сіті»

Музей технічного прогресу – єдиний в Україні. У ньому можна побачити понад 1000 експонатів: від найпростіших пристосувань і до сьогодення.

Щороку в світі з’являються нові винаходи, відбувається швидкий перехід до нанотехнологій. Завдання музею – зберегти раритетні експонати для майбутніх поколінь, що характеризують цілі епохи науково-технічного прогресу.

У музеї значну увагу акцентували на періоді інтенсивного розвитку радіотехніки, фото та відеоприладдя, комунікаційних систем, годинників тощо. Загалом, уся експозиція музею розділена на декілька модулів, де представлені реальні експонати технічного прогресу.

Музей технічного прогресу
Музей технічного прогресу

6. БУДИНОК МИКОЛИ ГОЛОВАНЯ

Адреса: Лютеранська, 9

Будинок Миколи Голованя у Луцьку – це не лише житловий будинок, а й справжній витвір мистецтва. Архітектурну пам’ятку автор створив власними руками. Незвичайні скульптури прикрашають стіни, подвір’я та, навіть, дах. Всього їх більше п’ятисот.

Сама споруда нагадує середньовічний замок з рисами готики й бароко, часто її ще називають «будинок з химерами».

Він розташований на території державного заповідника «Старий Луцьк» на березі річки Стир.

Крім того, споруда входить до семи волинських див, про неї та її автора Миколу Голованя знята 18-хвилинна документальна стрічка. Коли, як не на канікулах можна відвідати цю цікаву місцину, насолодитись та надихнутись оригінальним мистецтвом.

2
Натхненний будинок з химерами
Натхненний будинок з химерами

7. ЛЬОДОВИЙ МАЙДАНЧИК «СНІГОВА КОРОЛЕВА»

Адреса: Чорновола, 3

Яка ж зима без катання чи то на санках, чи то на катку. У вільний від навчання час пропонуємо дітворі Луцька сходити на каток та весело провести час. Якщо ковзанами добре не володієте, можна замовити послугу інструктора. У будь-якому випадку позитивні емоції – забезпечені. Також на катку проводять тренування з хокею.

Дітвора на катку у Луцьку
Дітвора на катку у Луцьку

8. ЗООПАРК

Адреса: Глушець, 7

Луцький зоопарк займає площу 4,2 гектара, а мешкає у ньому понад 300 тварин 68 видів. 

Серед найцікавіших, екзотичних представників фауни — леви, тигри, ведмеді, три благородні олені,  антилопа,  лами, дикобраз, єнотовидні собаки, фазани, павичі, чорні лебеді та інші цікаві трарини.

У зоопарку часто проводять конкурси та різні забавлянки для дітвори, присутні фотозони.

Луцький зоопарк
Луцький зоопарк

9. ВОЛИНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТЕАТР ЛЯЛЬОК

Адреса: Кривий Вал, 18

Театр ляльок – місце з особливою атмосферою та настроєм. Тут завжди є дітвора та сміх.

Присутній цікавий репертуар не лише для малечі, а й середнього покоління та старшого. Тут можна відпочити та насолодитись переглядом вистав, поринути у дитинство.

Вистава у театрі ляльок
Вистава у театрі ляльок

10. АПТЕКА-МУЗЕЙ

Адреса: Драгоманова, 11

Аптека-музей – одноповерховий будинок з двоповерховими підвалами та циліндричними склепіннями. Поруч з аптекою розташовані інші старі кам’яниці площі Ринок. Експозиція музею включає аптечний посуд 15-17 століття, старовинні рецепти та документи. Також є «Посібник для підготовки аптекарів» 1875 року, «Травник лікарських рослин» 1883 року, «Фармакопея польський» 1938 року, старі підручники з фармацевтичної хімії, технології виробництва ліків.

У кабінеті виставлено старий аптечний інвентар: машинка для виготовлення супозиторіїв і закривання флаконів, мірні циліндри і ваги, різний посуд, ступки для виготовлення мазей і порошків і т.п., стара друкарська машинка, телефон тощо. В аптеці зберігається гербарій лікарських рослин з 1942 року.

Цікава та старовинна аптека-музей
Цікава та старовинна аптека-музей

Марія ВАВРИНЮК

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром