Письменника Івана Корсака поховали поряд із сином

28 Грудня 2017, 15:30
Іван Корсак 2625
Іван Корсак

На початку грудня у Луцьку попрощалися з письменником, журналістом, редактором, громадським діячем і бізнесменом Іваном Корсаком.

Gazeta.ua записала коротку розмову про активного і небайдужого сина України з його літагентом.

– Іван Феодосійович уранці поїхав до Києва у справах. Дорогою йому стало зле. Водій змушений був повернутися до Луцька. В лікарню приїхала й дружина Івана Феодосійовича. Та врятувати його не змогли. У нього зупинилося серце, – каже 32-річна Ольга Волкова, літературний агент письменника Івана Корсака. За ними справили дев'ятини. Помер 7 грудня на 72-му році.

Іван Корсак народився у селищі Заболоття Ратнівського району на Волині. Мав дві вищі освіти – агронома й журналіста. Працював у газетах «Радянське Полісся», «Народна трибуна». 18 років був шеф-редактором видання «Сім'я і дім».

– Три роки тому Іван Феодосійович відійшов від газет – дав дорогу молодим. Сам займався літературною роботою, – розповідає Ольга Волкова. – Мав багато планів. Устиг закінчити два рукописи. Збирав інформацію про видатних художників краю. Хотів про них написати. Одна з його книжок "Із кореня дужого" зараз у видавництві. Рідні хочуть презентувати її в Києві на його сороковини. Влаштують тоді вечір пам'яті Івана Феодосійовича.

Корсак писав романи, повісті й оповідання про знакові історичні постаті. Інформацію про них збирав в архівах і музеях. Видав понад 20 книжок.

– Основна тематика його творів – історія в постатях, – говорить Ольга Волкова. – Багато книжок дарував, особливо школам і бібліотекам. Хотів, аби люди знали свою історію. Був виважений та інтелігентний. Підтримував творчих людей. Часто організовував творчі вечори й зустрічі у Києві й Луцьку.

Літератора поховали у селі Гаразджа під Луцьком поряд із молодшим сином Володимиром. Він помер 18 років тому. В Івана Корсака лишилися дружина, 70-річна Марія, син Віктор, 48 років, троє онуків і правнук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром