Сергій Кошарук звинуватив «Волинські новини» у поширенні фейків

28 Грудня 2017, 09:39
Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук 2983
Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук поділився враженнями від манери подання інформації деякими луцькими ЗМІ, зокрема, його обурив опис ситуації, що склалась навколо ДКП «Луцьктепло».

Своїми зауваженнями Сергій Кошарук поділився у Facebook.

 Далі подаємо його допис повністю і без змін:

«Багато ФЕЙКів в одному матеріалі, або чому УКРОП мочить Кошарука

Здавалося, зібралися працівники Луцьктепло, щоби обговорити, як вирішити проблему. Запросили владу з міста та області, щоби, певно, допомогли у цьому. Але ж тут дехто з політичних цабе певно побачив не людей, а електорат, який варто використовувати, поки існує проблема.

Коли побачив публікацію на «Волинських новинах», то перша думка, що ми з автором були на різних подіях. Щонйменше 7 невідповідностей у тексті, які подані просто дзеркально від дійсності.

Фейк ВН: «Вирішувати кризу на ДКП «Луцьктепло» через незаконно заблоковані фірмою Степана Івахіва рахунки у Волинській ОДА не поспішають».

Однак попри завчасне запрошення від керівника Луцьктепла не поспішали на зустріч лишень посадовці Луцька – їх чекали більше четверті години! Не з’явився на важливу для громади подію виконувач обов’язків керманича Волинської столиці, лише його радник прибув.

Гм, не з’явився виконувач обов’язків міського голови, лише його радник прибув. Але ж ситуація на підприємстві «Луцьктепло» критична уже протягом п’яти років. Певно в.о. міського голови щось знає особливе, адже був керівником ОДА у час, коли борги тільки починали створювати. Нині має ще й обов’язок перед громадою безпосередньо займатися міським комунальним підприємством. Комунальне підприємство потопає у боргах, судиться та ніяк не може налагодити нормальний робочий процес.

А його колега – нинішній керівник ОДА – ніяк не може заспокоїтися, і все суне зі своєю допомогою підприємству. Звернулось підприємство про проблеми з газом до Гунчика – той поговорив з високопосадовцями та ще й відрядив свого заступника до столиці вирішувати проблему разом з керівником підприємства, Звернулися знову з питань взаємозаліків – знову Гунчик береться допомагати то на Антикризовому штабі, то на урядовому селекторі. І не раз раділи разом з депутатами міськради, що допомогли місту з теплом та гарячою водою бути.

Попробував знайти чия фірма Тепелен, Івахіва не знайшов, проте люди подейкують що заправляє там жінка, яка була близька до покійного Єремеєва.

Фейк ВН: «Така позиція обурила колектив, який засвистав заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука. Під вигуки «Ганьба!» він втік із зали»

То ж я там був, але свисту в залі не чув, певно, працівники Луцьктепла чемні люди. Проте чув вигуки «Ганьба», та не до Кошарука, а до Поліщука, коли той розповів, для чого брали радником Кропиву. Насправді пробував покинути залу (втекти) саме Поліщук, але люди його не відпустили. Кошарук же після свого виступу та відповідей на усі запитання за погодженням з організатором зборів пані Малютіною відбув на нараду з керівниками підрозділів ОДА, де зокрема обговорювалося питання будівництва облдержадміністрацією 27 школи для лучан у 55-ому мікрорайоні.

Фейк ВН: «Аби врегулювати ситуацію, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук повідомив, що з міської казни виділяється фінансування на часткове погашення боргів із зарплати» 

Та наче все правильно – заявлено, що на рахунок «Луцьктепла» уже сьогодні надійде 1,8 мільйона гривень, які надасть казначейство. Ще три мільйони можуть виділити на початку 2018 року, які зекономила міська рада. Ці кошти, спрямують на виплату зарплатні працівникам за листопад та грудень. Але ж про що не повідомив радник Ігор Поліщук? Гроші то добре, але може це продовжується схема, про яку Неоніла з профкому говорила – щоби надалі Тепелен забирав свій борг? Адже, щоби використати виділені гроші, потрібно розблокувати рахунки! А про це радник Поліщук нічого не говорить. Цілком гармонійно виглядали поруч Ігор Поліщук з Богданом Денисюком. (Згадалося: Тільки Разом!) 

Фейк ВН: «Працівників обурило, що в той час, коли підприємство на межі існування, дане питання не цікавить облдержадміністрацію, адже в складі делегації немає голови ОДА Володимира Гунчика»

Якщо присутність профільного заступника голови ОДА, який особисто їздив вирішувати проблеми підприємства до Києва, який доповів про підтримку підприємства зі сторони ОДА, про виконані дії на звернення підприємства, комусь видалася не до вподоби, можна припустити, що для тих людей не стільки важливо вирішити питання, скільки використати доведених до відчаю працівників для інших, особистих, цілей. Адже ж не було нікого з керівництва міської ради ані на зустрічі, ані на селекторі з Мінрегіоном, де ми обговорювали ситуацію з Луцьктеплом. Навпаки, пригадую, як на зорі своєї кар’єри секретаря міської ради Ігор Поліщук надіслав в ОДА пафосний лист, що не збирається брати участі у нарадах Гунчика, бо має нагальніші для міста справи.

Фейк ВН: «На це заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук розвів руками та запропонував палити шини під Луцькою міською радою».

Сергій Кошарук чітко сказав, що підтримує Поліщука у тому, що палити шини не варто, варто спробувати домовлятися з тими хто стягує кошти підприємства в свою користь, блокуючи при цьому рахунки.

Фейк ВН: «Я звинувачую вас, як представників влади, у причетності до цієї корупційної схеми. Від вас ми не бачимо конструктиву», –наголосила керівник профспілки ДКП «Луцьктепло» Неоніла Слюсар.

Пані Неоніла у своєму виступі наголосила, що ідея призначати Кропиву радником, це – «по-дурному», вказавши, що колектив знає що САМЕ Кропива добився збільшення боргу і провів всю ту СХЕМУ. Тож винуватий, зі слів Неоніли, Кропива, а ВН звинувачують представників ОДА – щось не сходиться!

До речі, директор пані Малютіна відзначила координацію дій на регіональному рівні, чітко заявивши, що у них немає проблем ні з «Волиньгазом», ні з іншими інстанціями, ЄДИНА проблема – заблоковані рахунки через фірму «Тепелен».

Фейк ВН: «Від Володимира Гунчика ми очікуємо реальну роботу, а не щоб він присилав заступників, які тут розводять демагогію», – зауважив Ігор Поліщук.

Запрошую Ігоря Поліщука і в Мінрегіон, і в Нафтогаз, і на селекторні наради, де розглядали вирішення питання комунального підприємства луцької громади, до речі, певно раділа б цьому і керівник підприємства Валентина Аркадіївна, котру колектив підтримує і котрій довіряє.

Завжди намагаюся поважно ставитися до людей, які взялися вирішувати долю громади, щоби була змога згладити непорозуміння та відчити силу дії заклику «Тільки разом ми зможемо зробити більше ніж кожен окремо!».

На фото: Новина з Volyn Fake NeWs і новина здорової людини. Знайдіть відмінності і відчуйте різницю!».


«Новина здорової людини»
«Новина здорової людини»

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром