Рятувальники пояснили дітям, як не згоріти на Новий рік

27 Грудня 2017, 16:48
Ялиночко, гори! 6293
Ялиночко, гори!

Пожежники пояснили учням луцької школи, що можна робити, а чого не можна, аби пережити новорічні й різдвяні свята і залишитись здоровим.

Про це повідомила прес-служба «надзвичайників» на сайті УДСНС.

У середу, 27 грудня, рятувальники навідались до луцької ЗОШ №24, що на вулиці Станіславського. Тут вони провели урок, на якому пояснили правила пожежної безпеки у святкові дні, а також розповіли, що робити, якщо спалахнула ялинка.

Пожежники, зокрема, переконливо довели школярам, що прикрашати ялинку (або сосну) паперовими іграшками, ватою, несертифікованими гірляндами, а також бавитись біля дерева феєрверками чи петардами – вкрай небезпечно.

Аби діти повірили, рятувальники підтвердили високу вірогідність виникнення пожежі експериментально: вони підпалили лісову красуню, прикрашену у вищезгаданий спосіб, за допомогою іскри бенгальського вогню. Після того, як учні почули гучну сирену димового пожежного сповіщувача, ялинку згасили за допомогою вогнегасників.

Крім того, школярам дозволили приміряти бойовий одяг та шоломи вогнеборців і навіть увімкнути сирену спецавтомобіля рятувальників. 

Дітям допомогли загасити ялинку
Дітям допомогли загасити ялинку

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром