Через баталії між «Луцьктеплом» і «Тепеленом» лучани можуть залишитись без тепла

27 Грудня 2017, 17:13
Працівники ДКП «Луцьктепло» на зборах 2634
Працівники ДКП «Луцьктепло» на зборах

У підприємстві «Луцьктепло» ​переконують, що жителі Луцька можуть лишитись без тепла у домівках з 10 січня. Таке станеться, якщо рахунки підприємства не розблокують.

Заяву виголосили на зборах працівників ДКП «Луцьктепло» у середу, 27 грудня.

Борг, через який рахунки комунального підприємства заблоковані, виник ще наприкінці 2011 року. У «Луцьктепла» була заборгованість перед ТОВ «Східноєвропейська компанія». Після переформувань цю вимогу придбала і розрахувалась фірма «Тепелен». Тож, з того часу «Луцьктепло» мало перераховувати кошти ТОВ «Тепелен». 9*

З кожним роком борг зростав, крім нього підприємство «добивали» тарифи та несплата державою 78 мільйонів за субсидії. Директор ДКП Валентина Малютіна зазначила, що ситуація на «Луцьктеплі» уже не кризова, а загрозлива.

«У нас немає проблем ні з «Волиньгазом», ні з іншими інстанціями, єдина проблема – заблоковані рахунки через фірму «Тепелен». Все залежне від нас ми вже зробили: програвали суди, вигравали, подавали наступні позови і це все тривало дуже довго. Терпець уже ввірвався», – коментує директорка КП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.

На заході був присутній і заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук:

«Приємно чути про підтримку керівника і злагоджений колектив. Облдержадміністрація підставляє  плече Луцьку, щоб вирішити ті чи інші проблеми. Ми завжди щось намагаємось діяти оперативно. Яка ситуація, фірма «Тепелен» блокує рахунки, через борги, які мають сумнів. На мою думку, проблеми міські потрібно вирішувати у місті, пробувати домовлятись, а не палити шини та їхати до Києва. Ці люди живуть в одному місті, тому вирішити ці проблеми реально. Також не варто так швидко знімати радника Кропиву, йому можна доручити одне завдання - розібратись з боргами та блокуванням рахунків», - зауважив Сергій Кошарук.

У свою чергу, директор ТОВ «Тепелен»  Богдан Денисюк зазначив, що цей борг є справжнім і «Луцьктепло»  судиться не з ними, а з постановою суду. 

Також Денисюк  розповів, що готовий обговорювати реструктуризацію. «Луцьктеплу» можуть надати розстрочку на два-три місяці, щоб можна було сплатити якусь частину боргу. У відповідь працівники заявили, що не збираються сплачувати борг. На що Денисюк сказав: «Ми запропонували, м’яч на вашій стороні».

Після довгих обговорювань та дискусій ДКП «Луцьктепло» оголосило звернення до влади міста, у якому йшлося про те, що підприємство паралізоване та не може нормально працювати, адже рахунки заблоковані.

Крім того, державний виконавець не лише не скасовує арешт зі спеціального рахунку та рахунку на сплату зарплати, а й далі стягує кошти. 

«Єдиним та останнім методом  впливу бачимо зупинку роботи підприємства та припинення  теплопостачання об’єктів житлового фонду та соціальної сфери міста Луцька. У разі відсутності належного  реагування, подальшого повного блокування рахунків ДКП «Луцьктепло», невиконання  ухвали суду щодо зняття арешту із рахунків підприємства трудовий колектив підприємства залишає за собою право на протест шляхом припинення   роботи котелень міста Луцька з 10 січня 2018 року», – йдеться у зверненні колективу.

Звернення адресували Генпрокурору України Юрію Луценку, міністру юстиції Павлу Петренку, віце-прем’єр-міністру – міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку, голові Волинської обласної державної адміністрації Володимиру Гунчику та виконувачу обов’язків Луцького міського голови Григорію Пустовіту.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром