ТОП-10 інновацій, які пропонують зробити в парку імені 900-річчя Луцька

26 Грудня 2017, 22:19
5781

У Луцьку презентували концепцію розвитку та реконструкції парку імені 900-річчя.

Презентація відбулася у вівторок, 26 грудня.

Парк імені 900-річчя Луцька відрізняється від усіх інших своїм ландшафтом та характеристиками, але він є недостатньо забезпечений благоустроєм. Тому міська влада вирішила облаштувати цю частину міста.

Проект для 18,6 гектарів парку створив архітектор із Києва Володимир Власенко. Упродовж січня лучани матимуть можливість обговорити його, внести свої пропозиції, ідеї, які обов’язково врахують під час облаштування парку.

Читайте також: Парк 900-річчя Луцька: владу просять розігнати темряву і покласти бруківку.

Видання Район.Луцьк зібрало для своїх читачів ТОП-10 ідей, які запропонували під час обговорення концепції розвитку та реконструкції парку імені 900-річчя.

1. У парку обов’язково зроблять освітлення, поставлять лавочки, смітники, облаштують пішохідні доріжки, адже зараз там неможливо гуляти, тому що після дощу чи снігу утворюється багато болота.

Облаштують пішохідні доріжки в парку
Облаштують пішохідні доріжки в парку

2. На території парку пропонують зробити зону барбекю з мангалами недалеко від пляжу. Завдяки такій зоні лучани матимуть можливість якісно та комфортно відпочивати, бо жителі мікрорайону скаржаться на те, що багатохто там пиячить, смажить шашлики і заважає місцевим.

3. Обов’язково в парку зроблять два туалети й очисні споруди, які очищатимуть річку Сапалаївку перед тим, як вона потрапить в зону парку 900-річчя. Під час обговорення зазначили, що, можливо, один із туалетів буде з душовою.

4. У парку також передбачили місце для проведення культурних заходів – сцену. Тут можна буде організовувати різні музичні вечори, вистави для дітей та ін.

5. Лучанам пропонують встановити в парку скульптурну композицію «Серце кохання», тобто облаштувати куточок для закоханих. Адже ця композиція потрібна для молоді.

6. Київський архітектор у проекті парку також передбачив місце для екстримальних веселощів велосипедистам, скейбордистам, ролерам та іншим любителям «гострих» відчуттів.

Передбачив місце для екстримальних веселощів
Передбачив місце для екстримальних веселощів

7. Парк 900-річчя охоронятимуть з весни муніципали чи патрульна поліція, яка нещодавно поповнила свої ряди новими патрульними. Про відеонагляд у парку теж думають, але це з часом. 

8. На території парку також передбачили місце для вигулу собак, але площу, яку для цього виділити, ще обговорюватимуть. Спочатку вивчать ситуацію: скільки господарів вигулює своїх чотирилапих друзів, і тоді виділять для цього відповідну територію.

На території парку облаштують зони відпочинку
На території парку облаштують зони відпочинку

9. У парку імені 900-річчя Луцька також облаштують три дитячих майданчики, де дітвора зможе проводити свій вільний час після уроків чи на вихідних.

10. Планують також облаштувати різні зони відпочинку для дорослих, зони релаксації на траві та різноманітні точки харчування.

«Хочу, щоб кожен житель долучився до розробки проекту. Хочу вислухати максимальну кількість побажань, і тоді ми зробимо гарне місце для відпочинку», – додав на завершення презентації архітектор Володимир Власенко.

Анна МАНЮХІНА

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром