«Тайм-аут на районі». Епізод четвертий

23 Грудня 2017, 15:48
Волейболістки «Волині-Університету» після кубкової перемоги над «Галичанкою» 3922
Волейболістки «Волині-Університету» після кубкової перемоги над «Галичанкою»

Минулого разу традиційна рубрика на Район.Луцьк взяла невеличку паузу – автор цих рядків банально хворів. Утім, волинський спорт протягом останніх двох тижнів – здоровіший за все здорове…

По-джетльменськи знову варто розпочати із луцьких дівчат. А їм є чим похвалитися: два тижні тому в наднапружених протистояннях вони здолали у західноукраїнському волейбольному дербі тернопільські «Галичанку», чим одразу ж позначили серйозність своїх амбіції щодо срібних медалей цьогорічної жіночої Суперліги.

А вже минулого уік-енду підопічні Богуслава Галицького просто «катком» пройшлись по суперницях по першому етапу Кубка України – усім трьом іншим колективам «Волинь-Університет» не віддала жодної партії. До кінця року дівчатам лишилося зіграти один «акорд» – щоправда, на виїзді проти запорізької «Орбіти». Перемоги у цих поєдинках остаточно поставлять луцьку команду у статус яскраво виражених фавориток у боротьбі за друге місце в чемпіонаті України.

Не одним волейболом – минулого тижня довгоочікуваним успіхом вболівальників потішили луцькі футзалістки з «Легіону», які здобули історичну перемогу у Вищій лізі над київським «NRG». Таким чином, підопічні Дмитра Голоскокова відігралися за не зовсім справедливу поразку на виїзді (8:9) і тепер мають усі шанси покращити своє становище у дебютному сезоні участі в елітних національних змаганнях з футзалу серед жінок.

Дівчата з «Легіону» нарешті здобули першу перемогу в рамках вищолігових змагань чемпіонату України з футзалу
Дівчата з «Легіону» нарешті здобули першу перемогу в рамках вищолігових змагань чемпіонату України з футзалу

 

Взагалі, футзал взимку – найбільш насичений подіями вид спорту. Воно й не дивно, адже саме на майданчики переходять і гравці з «великого поля», які й складають кістяк більшості команд чемпіонату Волині, який цього річ налічує аж цілих 56 команд та сім ліг. Ще два тижні тому в усіх цих першостях відбувся перший тур, який виявився більш ніж насиченим на цікаві протистояння. Крім того, повним ходом відбуваються і кубкові змагання, де у чотирьох турнірах визначилися півфіналісти. Єдина «вакансія» - у Кубку Волині, де до «Ковеля-Волині», «Мідаса» та «Динамо» приєднається переможець пари «Надія» - «Волиньагротех».

«Набрав рейтингів» під кінець року й баскетбол, який у всеукраїнських змаганнях цьогоріч наше місто представляє «Старий Луцьк». Після поразки у другому поєдинку проти «Вінницьких Зубрів» підопічні Володимира Журжія зробили висновки: «Коростеню» (який, до речі, потім команду Юрія Шконді виграв) Дмитро Швагринський та компанія не залишили жодних шансів. Завершуватимуть рік вони, як і волейбольна «Волинь-Університет», надважливим протистоянням – проти головних конкурентів у таблиці з «Житомира». Власне, ці ігри й покажуть справжні амбіції луцького колективу у першолігових змаганнях.

Змагаються баскетболісти «Старого Луцька» й одне проти одного – у новому сезоні Аматорської баскетбольної ліги. Першість області набирає обертів – до складу учасників додалися нові колективи, зокрема рівненський «AMP-Basket», тож географія турніру розширилась уже до трьох областей. А чемпіонські амбіції у АБЛ-2018 з перших матчів показує «Володимирівка». Воно й не дивно – у складі команди з Володимир-Волинського району грають Дмитро Швагринський, Едуард Федчук та Володимир Коцько. Утім, навіть попри успішний старт, назву команди-переможця змагань буде відомо уже наступного року, коли вони продовжаться на майданчиках області.

Семеро новачків луцької «Волині» у компанії головного тренера та спортдира клубу
Семеро новачків луцької «Волині» у компанії головного тренера та спортдира клубу

Після періоду затишшя нагадала про себе й футбольна «Волинь». Кадрова революція у менеджменті клубу продовжилась у сенсі складу команди – днями клубна прес-служба повідомила про укладення контрактів одразу із сімома новими футболістами, які сподобалися тренерському штабу «Хрестоносців» під час тренувального збору в Моршині. Кервіництво клубу запевняє – це ще далеко не межа, і у «Волині» зроблять усе, аби врятувати сезон у Першій лізі.

Радість за перемоги, амбіції щодо високих турнірних позицій та надії на врятування – такі емоції супроводжували останні два тижні у світі волинського спорту. А уже за сім днів «ловіть» останній цього року випуск «Тайм-ауту на районі». Повірте, згадати нам буде про що…

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром