Кафедральна,13: скандальне будівництво назвали «археологічними роботами»

22 Грудня 2017, 17:40
Будівництво у Старому місті 4499
Будівництво у Старому місті

В управлінні культури Волинської обласної ради не знають, що будують на Кафедральній, 13. 

Скандальне будівництво у історико-культурному заповіднику в Луцьку намагалися зупинити вже кілька разів. На вулиці Кафедральній, 13, на місці сумнозвісного будинку розпусти, в народі відомого як «Пекло», хочуть звести житлово-офісне приміщення. Активісти намагалися зупинити забудовника, оскільки на місці будови розкопали старовинні підвали. Ще влітку зведення новобудови тимчасово припинили. 

27 листопада роботи на Кафедральній, 13 відновилися. За розпорядженням секретаря міськради Григорія Пустовіта, рух на вулиці обмежили у зв'язку з першим етапом будівництва, що вам тривати до 23 грудня. Забудовник, зі слів секретаря, пообіцяв зберегти цілими старовинні підвали.

У зв'язку з незгодою громади, депутат місьради Павло Данильчук направив запит до управління культури облради. Відповідь на запит здивувала депутата некомпетентністю. Так, в облраді переконані, що на Кафедральній, 13 проводять археологічні роботи, а не будують житловий комплекс. А припинення цих робіт, на думку фахівців управління культури, може нанести неабияку шкоду стародавнім підвалам. 

Відповідь на запит депутата
Відповідь на запит депутата

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром