Від білоруських правоохоронців чоловік втік до Луцька

28 Січня 2016, 16:55
2136

Громадянин Республіки Білорусь був затриманий у Луцьку. Згодом виявилося, що у своїй рідній країні чоловіка оголосили в розшук через втечу з-під варти.

Про це пише Під Прицілом.

23 січня 2015 року працівники Луцького відділу поліції затримали громадянина Республіки Білорусь Сергія Повзуна, який перебуває в розшуку. Попередньо слідчим Дятловського РВ СК проти чоловіка було відкрите кримінальне провадження за статтею втеча з-під варти, або втеча з виправних установ.

Виявляється, що у 2012 році зловмисника було засуджено до покарання у виді позбавлення волі, проте він втік з випраної установи. Відтак, за втечу його було притягнуто до відповідальності, тож 10 грудня 2014 року Сергія Повзуна оголошено в розшук та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його зрештою таки затримали, однак аж у Луцьку.

Місцеві правоохоронці перевірили його дані та виявили, що Сергій Повзун перебуває в розшуку в Республіці Білорусь, відтак його затримали до надходження запиту з білоруської сторони про його видачу. З того часу втікач перебуває в Луцькому СІЗО.

В лютому минулого року Генпрокуратура Республіки Білорусь скерувала запит до Генпрокуратури України про видачу зловмисника та притягнення його до відповідальності.

Через місяць слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ухвалив застосувати до Сергія Повзуна екстрадиційний арешт. Запит білоруської ГП було задоволено українською стороною вже у квітні. Однак зловмисник і досі перебуває під вартою в Луцькому СІЗО.

Через це, заступник прокурора Волинської області подав клопотання до Луцького міськрайонного суду про продовження екстрадиційного арешту до Сергія Повзуна.

В січні 2016 року слідчий суддя Ігор Ясельський задовольнив клопотання заступника прокурора Волинської області та продовжив для затриманого екстрадиційний арешт аж до його видачі білоруській стороні. Проте сам затриманий оскаржив ухвалу суду в Апеляційному порядку.

Судовий розгляд апеляційної скарги Сергія Повзуна було призначено на сьогодні, однак за його ж клопотанням слухання відклали.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром