Пластуни привезли до Луцька Вифлеємський Вогонь Миру

20 Грудня 2017, 23:05
Вогонь передали громаді міста 2839
Вогонь передали громаді міста

На пункті перетину кордону «Устилуг–Зосин» на мосту, що поєднує береги річки Буг відбулася офіційна передача Вифлеємського вогню миру, у день Святого Миколая, 19 грудня.
Вже традиційно польські харцери із міста Грубешова привезли вогонь та передали його для пластунів із Луцька, Ковеля та Колок.

Також у заході взяли участь представники духівництва, місцевої влади та школярі із Володимира-Волинського. Єднання християн відбулося спільною молитвою, та вітальними виступами.
Скаути України та Польщі вітали один одного колядками та обмінювалися різдвяними подарунками, пластуни заспівали пісню Вифлеємського вогню миру.

Відбулася офіційна передача Вифлеємського вогню миру
Відбулася офіційна передача Вифлеємського вогню миру

«Завдяки цій акції скаути всіх країн звичайною свічечкою об'єднують людство, попри релігійні чи національні відмінності. Цей вогник – це символ добра, та милосердя. Христос прийшов, щоб спасти нас, прийшов несучи добро і любов у цей світ. Наша місія поширювати цей промінь добра та любові», – сказав голова луцького осередку Національної скаутської організації України Віктор-Микола Гаврилюк.

Під час відкриття головної ялинки Луцька пластуни передали Вифлеємський Вогонь Миру громаді міста.

У Луцьку Вифлеємський вогонь миру зберігатиметься до Різдва. Згодом пластуни передадуть його православній, римо-католицькій та греко-католицькій громаді міста.

До слова, акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акцію планували з метою підтримки дітей з інвалідністю та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І відразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Пластуни привезли до Луцька Вифлеємський Вогонь Миру
Пластуни привезли до Луцька Вифлеємський Вогонь Миру

До Європи Вогонь із Віфлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки всією Європою. По Україні вже чотирнадцятий рік поспіль Вогонь поширюють пластуни – члени Національної скаутської організації Пласт.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить  у Віфлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Віфлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.

Наталія ГОЛОДЮК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром