Власна фірма та сотні тисяч готівки: 5 фактів про нового очільника дитячої лікарні

20 Грудня 2017, 14:07
Сергій Ляшенко 10175
Сергій Ляшенко

Керівників аж трьох медичних закладів Волині призначили під час позачергової сесії Волиньради у понеділок, 18 грудня. Серед них генеральним директором Волинського обласного дитячого територіального медичного об`єднання став Сергій Ляшенко.

Журналісти Район.Луцьк зібрали для вас ТОП-5 цікавих фактів біографії нового керівника, про які ви могли не знати.

5. Сергій Ляшенко очолював медзаклад і раніше

У жовтні минулого року медика призначили на посаду гендиректора дитячої лікарні попри незгоду багатьох депутатів. Однак, рентгенолог Ляшенко тоді отримав максимальну підтримку колективу лікарні. Нового керівника призначили на 1 рік, замість п`яти, як зазвичай призначають.

4. Лікар-рентгенолог має родину у Вінниці і дружину у Луцьку

З відкритих даних електронної декларації чиновника дізнаємося, що Сергій Ляшенко володіє 25% права власності на квартиру у Вінниці. Площа житла – 53 квадратних метри.

Дружина лікаря Лариса Ляшенко має квартиру площею 56 квадратних метрів у Луцьку. Цікаво, що дружина також є медпрацівником і працює в дитячій лікарні разом із чоловіком.

3. Власна фірма з ремонту медобладнання

Бізнес із ремонту медичного обладнання лікаря-рентгенолога з Волині працює по всій Україні. ТзОВ «Єврорентген» приймає замовлення від юридичних осіб на території областіі та в столиці. За 2017 рік фірма уклала 15 угод з продажу, ремонту та технічного обслуговування медичного обладнання на суму 1,7 мільйона гривень.

2. Підозри у крадіжці грошей

Перед призначенням на посаду у жовтні минулого року Сергія Ляшенка запідозрили у крадіжці грошей. Ішлося про те, що, працюючи лікарем-рентгенологом у ТОВ «Гемо-Луцьк», Ляшенко нібито звітував про одну кількість обстежень на томографі, а проводив їх значно більше. Таку заяву керівник «Гемо-Луцьк» Роман Каліщук озвучив на сесії облради минулого року після спроби керівництва дитячої лікарні «вижити підприємство з медзакладу та очорнити його репутацію». За словами Каліщука, Сергія Ляшенка у 2015 році звільнили з «Гемо-Луцьк» за підозрою у крадіжці.

1. Сотні тисяч готівки та кредит у банку

Відкриті дані декларації лікаря говорять про те, що чоловік має щонайменше три роботи. Перша – гендиректор обласної дитячої лікарні, друга – лікар-рентгенолог у Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги, третя – викладач у Луцькому базовому медичному коледжі.

Окрім того, Сергій Ляшенко веде власний бізнес – є директором ТзОВ «Єврорентген».

За минулий рік посадовець заробив 290 тисяч гривень. Ще 94 тисячі гривень він отримав як відсоток від депозиту у «ПриватБанку». Готівкою лікар зберігає більше півмільйона гривень, а на депозитному рахунку – більше мільйона.

Також у минулому році Сергій Ляшенко взяв кредит на суму 300 тисяч гривень.

 

Людмила РОСПОПА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром