Маршруток у вихідні більше не стане, ‒ виконком

22 Квітня 2015, 10:39
5293

Економічно та технічно виправданим вважають у виконкомі рішення про зменшення кількості транспортних засобів на міських автобусних маршрутах у вихідні і святкові дні.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 22 квітня, ‒ пише Інформаційне агентство Волинські новини http://www.volynnews.com/.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Анатолій Миронюк, управління транспорту рекомендує продовжити дію рішення виконкому, що ухвалили два місяці тому.

Так, для роботи у вихідні та святкові дні передбачено 150 одиниць транспорту. Експеримент, з його слів, виправдав себе економічно, організаційно та технічно. Під час перевірки роботи з’ясували, що протягом 15 вихідних днів надійшло лише 9 скарг.

Говорячи про інтервали руху, Анатолій Миронюк зауважив, що, до прикладу, на маршруті №31, на який надійшла одна скарга, інтервал руху у вихідні дні збільшили з 12 до 15-18 хвилин.

Член виконкому Богдан Климчук поцікавився, чи можливо розмістити на зупинках таблички з графіком руху автобусів, адже люди нарікають, що доводиться чекати не 18, а 40 хвилин. До того ж, почастішали скарги від інвалідів на те, що водії не зупиняють автобуси. Так, він пропонував організувати круглий стіл з інвалідами, щоб вислухати їхні пропозиції.

Анатолій Миронюк зауважив, що до нього із подібною скаргою на водія на маршруті №47 звертався інвалід, після чого водій поніс важку кару та «на колінах просив вибачення».

З його слів, загалом працює 500 водіїв, тож складно «поставити свою голову на їхні плечі», навчивши коректно ставитися до пасажирів. Щодо інформації про графік руху, вона існує в електронному вигляді, тож її можна роздрукувати. Проблема, мовляв, полягає в тому, що коли таку інформацію розвісили на зупинках у 2013 році, за три дні її вже не було.

Член виконкому Ігор Муковоз закликав підтримати проект рішення, зауваживши, що зранку у суботу та неділю о 8 годині бачить 8-9 автобусів, що напівпорожні рухаються проспектом Соборності.

Своєю чергою, член виконкому Олег Бондарук запитав, як можна вирішити питання, щоб водії вмикали лише україномовну музику. На це Анатолій Миронюк відповів, що жоден нормативний акт не забороняє вмикати ту чи іншу музику в салоні автобуса, тож він не має повноважень впливати на це.

У підсумку, члени виконкому підтримали проект рішення.

17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром