55 квартал: Кабінет Міністрів може допомогти у будівництві 27 школи

28 Січня 2016, 10:11
5151 Джерело: volynnews.com

Депутати Волинської обласної ради сподіваються, що будівництво школи №27 можна буде відновити завдяки фінансуванню з державного бюджету і просять нардепів підтримати це питання у Верховній Раді.

Про це Район.Луцьк розповів депутат Волинської облради Михайло Імберовський.

На бюджетній комісії Волинської обласної ради депутат від об'єднання «Самопоміч» Михайло Імберовський зініціював протокольне рішення, аби фінансування будівництва 27 школи у 55-ому кварталі здійснити через субвенцію з держбюджету.

Будівництво школи у 55-ому кварталі ведеться ще з 2011 року. Попри обіцянки влади звести навчальний заклад до 2014 року, його і досі не збудували через відсутність фінансування. Нова школа мала зняти навантаження з сусідніх навчальних закладів, адже через велику кількість дітей вони змушені працювати у кілька змін.

«Коли ми йшли на вибори, то було питання щодо поновлення будівництва на 55 мікрорайоні. Будинки там активно будуються і будувалися, а школи немає. Відповідно діти змушені іти велику відстань в 10 та 19 школи. Школа №10 зараз переповнена, тому там вчаться в декілька змін. Ми, виконуючи обіцянки, які давали мешканцям мікрорайону, намагаємося усіма шляхами знайти фінансування», – розповів Михайло Імберовський.

Зокрема частину грошей сподівалися отримати від Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Проте, регіональна комісія, яка проводила оцінку та забезпечувала попередній конкурсний відбір інвестиційних програм, з невідомих причин не включила школу до переліку об'єктів, фінансування яких у 2016 році може здійснюватись за допомогою цих коштів.

У депутатському запиті Михайло Імберовський поцікавився, чому школа, яка вже перетворилася на довгобуд, не була внесена у цей список та запропонував «повторно винести на розгляд регіональної комісії  і включити об'єкт  «Будівництво школи і дитсадка в 55-му мікрорайоні м. Луцька»  до Переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році у Волинській області».

«Я, як депутат обласної ради, звернувся до державної адміністрації та до пана Гунчика, аби знайти можливість співфінансування цього проекту спільно з міським бюджетом. Бо наскільки мені відомо, цього року міський бюджет виділяє на школу 3 мільйони», – розповів депутат облради.

Вичерпної відповіді на запит представник громади так і не отримав, проте в адміністрації запропонували альтернативний вихід із ситуації. Зокрема у відповіді зауважили, що питання може бути вирішене за кошти бюджетної програми «Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України». Тож депутати хочуть скористатися можливістю та все-таки відновити будівництво необхідної для міста школи.

«Я отримав відповідь про те, що можна звернутися до Кабінету Міністрів України. У державному бюджеті передбачена субвенція місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціального розвитку окремих територій.  Закладена сума на такі видатки становить 1941 мільйонів на всю Україну. Тому, використавши відповідь адміністрації, на бюджетній комісії обласної ради я виступив з ініціативою, щоб прийняти протокольне рішення зобов’язати державну адміністрацію включити школу № 27 у комплекс заходів щодо фінансування окремих територій на 2016 рік», – розповів Михайло Імберовський.

Слід зауважити, що кошторисна вартість будівництва школи становила 88 664,8 тисяч гривень. Проте, за чотири роки з бюджетних коштів було виділено і освоєно лише 9 852,6 тисяч.

За інформацією обласної ради станом на 1 січня 2016 року залишкова вартість будівництва становить 77 512,2 тисяч гривень.

Варто зазначити, що розподіл коштів, передбачених на розвиток окремих територій Кабінет Міністрів здійснюватиме за погодженням з Комітетом Верховної Ради  України з питань бюджету. Тож депутати облради сподіваються на підтримку з боку народних обранців. Адже, окрім Луцької школи пропонують профінансувати ще одну – Любохинську сільську школу Старовижівського району, будівництво якої розпочалося у тому ж таки 2011 році.

«Я б хотів зауважити, що звертаюся до наших депутатів у Верховну Раду з проханням, аби вони пролобіювали це питання. Оскільки це протокольне рішення стосується не тільки школи №27.  У селі Любохини Старовижівського району діти навчаються у пристосованих приміщеннях сільської ради. І ці питання ми розглядаємо в комплексі», – зауважив Михайло Імберовський.




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром