Четвер, неділя та знову четвер: анонс кубкового футзального тижня у Луцьку

13 Грудня 2017, 18:28
Досвідчені футзалісти «Надії» (або ж їх суперники з «Бренда) можуть зіграти два кубкових матчі протягом одного вечора 2741 Джерело: АМФВ
Досвідчені футзалісти «Надії» (або ж їх суперники з «Бренда) можуть зіграти два кубкових матчі протягом одного вечора

Черга з чвертьфінальних (і не лише) поєдинків чотирьох турнірів розтягнеться більш ніж на тиждень.

«Вісім днів! Вісім днів!», – таку перероблену фразу з фільму жахів любителі волинського футзалу почують, якщо захочуть дізнатися, скільки часу займе визначення півфіналістів кубкових турнірів під егідою АМФВ. Утім, вечірній час у будні, намагання деяких колективів виграти дві важливі гри за один день та очікування від команд яскравих протистоянь зроблять ці жахи справжнім спортивним святом.

Не встигли луцький «Торпедо» та «Ковель-Волинь» зіграти між собою перший тур Суперліги, як уже цього четверга ввечері змагатимуться на кубковому фронті. У залізничному місті підопічні Анатолія Мищука не відпустили суперників далеко у підсумковому рахунку (2:4), тож на номінально домашньому терафлексі «Арени Спорт» намагатимуться отримати сатисфакцію за поразку в чемпіонаті.

Ще одним поєдинком 14 грудня стане чвертьфінальна битва у Кубку Прогресу, де досвідчені гравці «ПІК-БУД» гратимуть проти авторів першої перемоги та першого забитого м’яча у регулярній першості чемпіонату Волині – команди «Респект».

По-справжньому насиченою якісним футзалом вийде неділя, 17 грудня. У Кубку Волині відбудеться один матч – млинівська «Вілія» гратиме проти луцького «Мідаса». Жодна з команд не здобула перемоги у драматичних та гольових протистоянь першого туру чемпіонату Волині у Вищій лізі, тож по-своєму реабілітуватися обидвом колективам доведеться в очній кубковій зустрічі. А як мінімум один клуб з «вишки» точно візьме участь у півфіналі турніру.

Завершуватимуть програму недільного дня усі чвертьфінали Кубка АМФВ. «Neris-Авангард» після врятованого матчу проти «Вікторії» у Першій лізі гратиме проти ще одних учасників цього дивізіону – «Юності». А одразу ж за ними на майданчик вийдуть добре знайомі навіть по цьогорічній кваліфікації «Олімпія» та «Модерн-Експо», де останні точно захочуть взяти реванш за поразку у відбірному етапі чемпіонату Волині.

«Клас проти шоу» – так можна охарактеризувати протистояння «Ласки» та «Мар’янівки». Номінальні господарі майданчика упевнено стартували у змаганнях Першої ліги, де без перебільшень є серед головних фаворитів у боротьбі за чемпіонство, ну а «волинські хорвати» з керманичем Сергієм Магерою та шаленим настроєм на будь-яку гру точно не дадуть засумувати глядачам. Гравці «Стелли» волітимуть довести свою перевагу над «Фіміамом», а це для «чорно-жовтих» життєво необхідно – у кваліфікації до чемпіонату Волині «християни» просто розбили їх з рахунком 8:1.

У Кубку Прогресу чвертьфінальні поєдинки також відбудуться у неділю. Так, «Бережанка» зіграє проти «Joma-Луцьк», досвідчені хлопці з «Акценту» екзаменуватимуть прилуцький «Шігірюм», а «Ласка-2» позмагається з «Радивилів молоко».

Десертом програми недільного ігрового дня стане матч Вищої ліги серед жінок, де підопічні Дмитра Голоскокова з «Легіону» гратимуть проти київської команди «NRG». Гостьовий матч, який «біло-сині» сміливо провели грою без воротаря, завершився гольовою феєрією від обох колективів. І хоча наші дівчата поступилися з рахунком 8:9, на «Арені Спорт» вони мають всі шанси здобути впевнений реванш.

У зв’язку з дорожньо-транспортною пригодою, в яку потрапили чинні переможці аматорських футзальних змагань Волині та України з «Надії», зроблять дещо незвичним наступний четвер. Так, 21 грудня о 19:00 титуловані гравці хорівської команди гратимуть свій матч 1/8 фіналу Кубка Волині проти тріумфаторів останнього Кубка АМФВ з луцького «Бренда». А вже о 21:00 хтось з них змагатиметься у чвертьфінальному протистоянні з «Волиньагротехом». Чи вирішить питання переможця пари свіжість луцької команди?

У перерві між цими поєдинками відбудеться зустріч команд із різних дивізіонів чемпіонату області. Суперліговий МФК «Хорів» після поразки (а з кваліфікацією – цілих двох) від вищезгаданого «Агротеху», спробує «відігратися» на інших представниках обласного центру з «Динамо».

Крім того, 17 грудня, відбудуться чергові поєдинки першості області з ветеранів, а у суботу, 16 грудня, вся увага любителів волинського футзалу буде прикута до не менш цікавих дитячих баталій. Словом, розтягнутий аж на вісім днів період точно буде захоплюючим та інтригуючим… 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024