Для незрячих злочинців видали пам'ятку

13 Грудня 2017, 16:59
Пам'ятка про права 3270
Пам'ятка про права

Активісти передали поліцейським пам'ятки про права затриманих, наруковані шрифтом Брайля: згодом вони опиняться в усіх обласних відділеннях поліції та ІТТ.

Про це повідомив сектор комунікації поліції на сайті ГУНП.

У вівторок,12 грудня, головний поліцейський Волині Петро Шпига зустрівся з активістами «Генерації успішної дії». Вони передали правоохоронцям видані спеціально для людей з владами зору брошури про права затриманих, надруковані шрифтом Брайля. 

Ці пам'ятки видали у друкарні  Braille Studio за ініціативи Нацполіції за кошти благодійників. В них йдеться про гарантовані законом права затриманих за вчинення криміналу, про те, як вести себе з правоохоронцями під час затримання тощо.

В свою чергу, Петро Шпига пообіцяв передати брошури у всі поліцейські відділення та ІТТ (колишні КПЗ).

Крім того, очільник волинської поліції обговорив із головою місцевого осередку ГО людей з інвалідністю по зору  Віталієм Ткачуком та Олександром Мельником, який редагував вищезгаданоу пам'ятку, можливість обладнання поліцейських установ звуковими маячками для полегшення орієнтації людям із вадами зору.

У Нацполіції планують також видати подібні брошури-пам'ятки шрифтом Брайля для затриманих за адмінпорушення, потерпілих і навіть свідків.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром